Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" komanda paziņo, ka varētu beigt pastāvēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" komanda paziņo, ka varētu beigt pastāvēšanu
Foto: EPA/Scanpix

"Williams" komanda, kas ir viena no vecākajām joprojām pastāvošajām vienībām "Formulā 1", paziņojusi, ka tuvāko gadu laikā varētu beigt savu pastāvēšanu, un visai noteikti tas notiks, ja netiks ieviesti tēriņu griesti.

Jau vēstījām, ka Bahreinas F1 posma nedēļas nogalē visu komandu vadītāji tikās ar čempionāta īpašniekiem no "Liberty Media", lai apspriestu dažādus svarīgus jautājumus, tostarp iespējamo budžeta griestu ieviešanu sākot ar 2021. gadu. Sākotnējā iecere paredz, ka komandas vairs nedrīkstēs tērēt vairāk par 150 miljoniem eiro gadā, tomēr vairākas vadošās vienības jau izteikušas pretestību šāda plāna ieviešanai dzīvē.

"Williams" bija no tām komandām, kas atbalstīja budžeta griestu ieviešanu, jo tas varētu palīdzēt beidzot atgriezties cīņā ar "Ferrari", "Mercedes" un "Red Bull", kas šobrīd ir vadošās "Formulā 1". Pretstatā tam, jau šobrīd "Williams" cīnās ar finansiālajām grūtībām, pēc šīs sezonas arī zaudēs savu galveno sponsoru "Martini", līdz ar to varētu pienākt brīdis, kad tiks lemts par komandas darbības pārtraukšanu.

"Skatoties no manas perspektīvas, ja mēs nepanāksim budžeta griestu ieviešanu, "Williams" komanda tiks slēgta, tāpat kā visa mūsu kompānija," intervijā portālam "racefans.net" pavēstījusi šīs vienības vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa. "Bahreinā viss šķita ļoti pozitīvi, bet tad uzrodas daži cilvēki, kas pret to attiecas ļoti negadīvi. Es priecājos, ka šāds plāns strādātu mums par labu. Domāju, ka tas parāda, ka mēs kā komanda, ieskaitot mūsu sniegumu trasē, esam labs piemērs, kā komandām vajadzētu darboties "Formulā 1"."

Tēriņu ierobežošana līdz noteiktai summai izraisītu darbinieku atlaišanu, sevišķi no tām komandām, kas šobrīd tērē visvairāk un atļāvušās nodarbināt vairāk jomas speciālistus par citām. Viljamsa uzskata, ka tas ir nepieciešams čempionāta attīstības vārdā.

"Man ir sāpīgi to teikt, bet reizēm būtu jāpaskatās uz to visu kopumā, par labu šim čempionātam," viņa saka. "Protams, komandām būs grūti restrukturizēties un reorganizēties, tāpat būs grūtības tiem, kas zaudēs savu darbu, ko mēs nekad nenovēlam."

Freka Viljamsa izveidotā "Williams" komanda F1 pasaules čempionātā startē kopš 1977. gada, šajā laikā guvusi 114 uzvaras, deviņas reizes triumfējusi Konstruktoru kausā un palīdzējusi sarūpēt saviem pilotiem septiņus titulus individuālajā vērtējumā. Pēdējo uzvaru tā izcīnīja 2012. gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...