Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Kad viss nenotiek perfekti, Hamiltonam sākas problēmas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Kad viss nenotiek perfekti, Hamiltonam sākas problēmas"
Lūiss Hamiltons
Foto: REUTERS/Scanpix

Karjeru beigušais Niko Rosbergs atzīst, ka Lūisa Hamiltona pēkšņā rezultātu pasliktināšanās nav nekas neparasts un jau pavisam drīz "Mercedes" komandas zvaigzne atkal izcīnīs uzvaras. 2016. gada F1 čempions piebilst, ka šādas fāzes ir jāizmanto konkurentiem, ja tie vēlas britu sakaut cīņā par titulu.

Rosbergam izdevās pieveikt Hamiltonu 2016. gada sezonā un somu izcelsmes vācietis ir visai labi izpratis sava bijušā komandas biedra īpašības. Šī nebūt nav pirmā reize, kad Hamiltona rezultāti šķietami neizskaidrojami krītas, tomēr pēc tam atkal uzlabojas.

"Šī Lūisam ir tipiska fāze," intervijā "Globo" saka Rosbergs. "Kad viss nenotiek perfekti, viņš sāk zaudēt galvu, nedaudz arī motivāciju un kādu laiku ir problēmas ar rezultātiem. No intervijām ar viņu var redzēt, ka Lūisam ir grūtības, bet viņš īsti nesaprot, kas ir noticis."

Austrālijā Hamiltons zaudēja vadību pēc kļūdas komandas stratēģiskajos aprēķinos un finišēja otrais, Bahreinā startēja no sliktas pozīcijas un ne bez grūtībām un konkurentu neveiksmēm tika līdz trešajai vietai, kamēr Ķīnā pašreizējais čempions startēja un finišēja ceturtais. "Ferrari" pilots Sebastians Fetels tikmēr uzvarēja pirmajos divos posmos, bet Šanhajas trasē pēc sadursmes atkrita uz astoto vietu, kurā arī finišēja.

"Parasti tā ir vienu, divas vai trīs sacīkstes," skaidro Rosbergs, piebilstot, ka konkurentiem šis brīdis ir jāizmanto pilnībā. "Tās ir sacīkstes, kurās viņa konkurentam nepieciešams izdarīt maksimumu. Sebastians to Ķīnā nespēja paveikt, un tas ir liels mīnuss, jo Lūiss vienmēr atgūst spēku."

Pēc trim posmiem Fetels ir čempionāta līderis, bet Hamiltons ieņem otro vietu, zaudējot deviņus punktus.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2018-04-21 20:49, pirms 6 gadiem
Kā autiņi ir daudz maz vienlīdzīgi tad hamis uzreiz iesūkā fakts

     [+] [-]

, 2018-04-21 20:52, pirms 6 gadiem
Neko jaunu jau nepateica.