Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" izdevies labot F1 pitstopu rekordu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" izdevies labot F1 pitstopu rekordu
Foto: AFP/Scanpix

F1 čempionvienība "Mercedes" aizvadītajā posmā Ķīnā labojusi jau iepriekš sev piederošo "lielo riepu ēras" pitstopu rekordu.

Tā kā no 2017. gada "Formulā 1" tiek izmantotas lielāka izmēra riepas, kopumā to maiņa aizņem vairāk laika nekā iepriekš. Tāpat biežāk redzams, ka steigas rezultātā mašīnas trasē tiek palaistas ar kārtīgi nepieskrūvētiem riteņiem, par ko vairākas komandas jau izpelnījušās sodus.

Par spīti tam, Šanhajas trasē "Mercedes" mehāniķi pierādīja, ka spēj pastrādāt tikpat ātri un precīzi kā 2016. gadā. Kad 19. aplī pēc jaunām riepām devās Valteri Botass, viņš atradās aiz līdera Sebastiana Fetela. Kad apli vēlāk pitstopu veica arī "Ferrari" pilots, viņam nācās atkrist aiz Botasa.

Oficiālie mērījumi liecināja, ka Botasa pitstops veikts 2.15 sekundēs, par ko komanda tika pie "DHL Fastest Pitstop" balvas. Tikmēr komandas personīgi veiktie mērījumi pierāda, ka pitstops patiesībā bijis vēl ātrāks.

"Kad iebraucām boksu celiņā, bijām 3.3 sekundes aiz Sebastiana," skaidro "Mercedes" galvenais stratēģis Džeimss Vovlss. "Šajā pitstopā vienlaicīgi perfekti salikās kopā vairākas lietas. Tas bija neticams. Balstoties uz mūsu sistēmu, mēs pitstopu veicām 1.83 sekundēs. Kopš 2016. gada posma Ostinā, kad vēl bija mazāki diski un riepas, tādu rezultātu nebijām sasnieguši. Sebastiana pitstops bija apmēram 0.9 sekundes lēnāks, ja salīdzina visu boksu celiņā pavadīto laiku, un 0.7 sekundes lēnāk notika tieši riepu maiņa."

2017. gadā ātrāko pitstopu "čempionātā", balstoties uz iegūtajiem punktiem par veiklāko riepu maiņu katrā posmā, uzvarēja "Mercedes", bet sezonas ātrāko pitstopu uzstādīja "Williams", vienā no reizēm darbu paveicot 2.02 sekundēs. Vērtējot oficiālos mērījumus, šogad notikušajos trīs posmos dalīts ātrākais pitstops ir "Red Bull" un "Mercedes" vienībām. Austrālijā "Red Bull" vienu no pitstopiem veica 2.15 sekundēs, tāpat kā "Mercedes" to izdarīja Ķīnā.

Izmantotie resursi:
formula1.com
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...