Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" savās problēmās vaino nekvalitatīvu degvielu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" savās problēmās vaino nekvalitatīvu degvielu
Foto: SIPA/Scanpix

Gluži tāpat kā citos šīs sezonas posmos, arī aizvadītās nedēļas nogalē Ķīnā "Red Bull" komandām bija tehniskas problēmas ar degvielas plūsmas mērītājiem. Parādījusies informācija, ka pie vainas varētu būt "Total" piegādātā degviela.

Lai izvairītos no likteņa, kas komandu piemeklēja Melburnā, kad Daniels Rikjardo tika diskvalificēts no otrās pozīcijas, Šanhajā "Red Bull" nolēma ievērot vienošanos ar Starptautisko automobiļu federāciju (FIA) un savus degvielas plūsmas sensorus neizmantoja. Tomēr izmeklēšana, kāpēc atkal salūza firmas "Gill" ražotie sensori, turpinās.

"Speed Week" un citi avoti presē vēsta, ka vainojama varētu būt nekvalitatīva degviela, ko "Red Bull" komandai piegādā Francijas naftas gigants "Total".

"Sensoram ir izolāciju, ko "Total" degvielas ķīmiskie savienojumi iespējams bojā," stāsta FIA tehniskais eksperts Fabriss Loms. "Ja tas sāk notikt, sensors var pārtraukt darboties korekti."

Ja tā tiešām ir, mazāk saprotams kļūst tas, kādēļ sensori visvairāk lūzt tieši "Red Bull" komandai, jo "Renault" motorus un "Total" degvielu izmanto arī citas F1 komandas.

Tas, ka degvielai varētu būt liela nozīme, uzskata arī "Red Bull" komanda. Tās konsultants Helmuts Marko izteicies, ka "Ferrari" pjedestālu Ķīnas "Grand Prix", iespējams, guva tieši pateicoties "Shell" degvielai. Viņš cer, ka arī "Red Bull" drīz tiks pie degvielas, kas ļaus sasniegt augstākus rezultātus.

Tikmēr kļuvis zināms, ka "Mercedes" komanda vēlējusies panākt, lai par Austrālijas posma laikā "Red Bull" veiktajām darbībām ar sensoru nesankcionētu nomaiņu austriešu komanda uz trim posmiem tiktu izslēgta no čempionāta. Tomēr pēc tam, kad tika izskatīta apelācija un tiesa atstāja spēkā Rikjardo diskvalifikāciju no posma rezultātiem, Nikijs Lauda ieradās pie "Red Bull" ar Vīnes šokolādes kūku, lai salīgtu mieru. Tomēr viņam tik ātri piedots netiks.

"Viņš domā, ka viena kūka visu izbeigts," dusmīgs saka Marko. "Domāju, ja viņš vēlreiz gribēs ar mums kopā ieēst, labāk lai uzvelk ložu necaurlaidīgu vesti..."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +5 [+] [-]

, 2014-04-21 21:50, pirms 10 gadiem
Statoilaa jaalej
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 21:54, pirms 10 gadiem
ekonomiskās izaugsmes iespējai varētu piedāvāt lai iepiļī Latvijas Naftu, formulas ies kā smērētas

     [+] [-]

, 2014-04-21 21:57, pirms 10 gadiem
Ja pareizi atceros, tad atskiribai nevajadzetu but lielakai par 1%.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-21 21:59, pirms 10 gadiem
lai lej energy drinkus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 22:28, pirms 10 gadiem
Cik paredzami Red Bull VIENMĒR citi ir vainīgi...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 22:28, pirms 10 gadiem
Sliktam dejotājam arī olas traucē....

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 23:42, pirms 10 gadiem
Wow!
Šitas ir kaut kas jauns - neviens no RedBull nav vainīgs, visi citi ir vainīgi. Tikko noskatījos pa SKY atkārtojumā F1, pat tur pieminēja, ka ķīnā RedBull sen nav gājis labi, un pēdējos gadus RedBull vainoja riepas, jo parasti visu sajauc lietus, kā rezultātā riepas dilst ne tā, kā grib RedBull. Un tagad pie vainas ir Renault jau 100 gadus oficiālā partnera Total degviela - šķidrums, kurš visiem vairāk vai mazāk ir vienāds, jo tā nav ielas benzīntanka degviela kā kartingā. Tā nav Shell, Lukoil, Statoil, vai citu degvielas panākums - tā ir degviela, kuras parametrus nosaka FIA.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-21 23:45, pirms 10 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Statoilaa jaalej
Statoilā ir draņķīgs benzīns, tas točna saēdīs visas plasmasas detaļas, jo Staķikā kanalizācijas notekūdeņi ar ķīmijas palīdzibu tiek pārvērsts degvielā, tāpēc jau ir eko un vēl kas tur.
Tāpēc jau Statoil ir attīstīts uzkodu veikals, jo kaut kā jākompensē tirgotā škidruma nekvalitāte.

     [+] [-]

, 2014-04-22 00:01, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Statoilā ir draņķīgs benzīns, tas točna saēdīs visas plasmasas detaļas, jo Staķikā kanalizācijas notekūdeņi ar ķīmijas palīdzibu tiek pārvērsts degvielā, tāpēc jau ir eko un vēl kas tur.
Tāpēc jau Statoil ir attīstīts uzkodu veikals, jo kaut kā jākompensē tirgotā škidruma nekvalitāte.
Man nesen kaut kas teica, kas ir Statoils- ātrās uzkošanas ēstuve, kur vēl bonusā var degvielu dabūt . Lika pasmieties. Bet nedomāju, ka citur degviela labāka būtu.

     [+] [-]

, 2014-04-22 00:23, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Man nesen kaut kas teica, kas ir Statoils- ātrās uzkošanas ēstuve, kur vēl bonusā var degvielu dabūt . Lika pasmieties. Bet nedomāju, ka citur degviela labāka būtu.
Lukoil ir vislabākā soļarka, jo no tiem pat Satoil iepērk sev dīzeli. Benzīnu gan katrs pērk kur grib, jo šodien no 76.benzīna ar ķīmiju un spirtu tiek taisīts 95, (Lukoil to taisa no 85.benzīna), no 93.benzīna ar ķīmiju tiek ražots 98.benzīns.
Sporta degviela ar oktānu 100 un 102 ir reāls kompots, kuru cilvēks ar ķīmiķa zināšanām arī sev pagrabā varētu uztaisīt - tikai ķīmiskie komponenti maksā ap eur 2 par kg, jo pareizi jāpalielina ogļūdeņražu daudzums šķidruma litrā. Ja būsi palielinājis pa daudz - tevi apsveiks ar aviācijas benzīna ražošanu.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-22 01:00, pirms 10 gadiem
Jau atkal nekorekts virsraksts ielikts

Pieņēmumu, ka vainīga ir degviela izsaka žurnālisti. RB neizslēdz šādu iespējamību.

Bet dažiem heiteriem jau viss atkal skaidrs - RB tādi un šitādi...

Nožēlojami...

     [+] [-]

, 2014-04-22 07:05, pirms 10 gadiem
ta jau ir kreisa krievijas degviela kuru piegada talbrauceji

     [+] [-]

, 2014-04-22 08:41, pirms 10 gadiem
Droshi vien naudas taupīshanas dēlj saljarku lej iekshā.