Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" esot izdevies tikt galā ar visām tehniskajām problēmām

"McLaren" esot izdevies tikt galā ar visām tehniskajām problēmām
Foto: EPA/Scanpix

"McLaren" komanda paziņojusi, ka īsi pirms jaunās F1 sezonas sākuma tai izdevies novērst visas tehniskās problēmas, kas sagādāja nepatīkamus brīžus oficiālo testu laikā.

Barselonā notikušajos pirmssezonas testos "McLaren" parādīja labu ātrumu, tajā pašā laikā saskaroties ar ķibelēm, kā rezultātā komanda veica mazāk kilometrus nekā pārējās F1 vienības. Kādreizējā F1 čempione saskārās ar baterijas problēmām, nokritušu izpūtēju, virsbūves pārkaršanu un vienā no epizodēm pat atskrūvējās formulas ritenis - tas viss prasīja laiku un ietekmēja gatavošanos sezonai.

Neilgi pirms Austrālijas "Grand Prix" britu komandas vadītājs Eriks Buljē atklāj, ka pēc testiem veikts intensīvs darbs rūpnīcā, kā rezultātā šīs problēmas izdevies atrisināt un novērst to atkārtošanos.

"Testos mums nebija tāda izturība kā cerējām, bet visas problēmas, ko toreiz piedzīvojām, tika atrisinātas rūpnīcā," viņš stāsta. "Noticis milzīgs darbs un neesam atstājuši nevienu akmeni neapgrieztu, lai pārliecinātos, ka ar jauno tehniku pirmajās sacīkstēs varēsim būt maksimāli ātri."

Tiek uzskatīts, ka šogad "McLaren" ir visas iespējas sacensties ar "Red Bull" par trešās spēcīgākās komandas statusu, taču Buljē prognozēs ir piesardzīgs.

"Mēs neceram uz brīnumiem vienas dienas laikā, taču zinu, ka šajā nedēļas nogalē no sevis atdosim visu," saka Buljē.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Lūiss Hamiltons un Stefano Domenikali. Foto: Motorsport.com
1

F1 vadītājs: "Hamiltons "Ferrari" komandā būs Šūmahera līmeņa pilots"

F1 čempionāta izpilddirektors Stefano Domenikali uzskata, ka "Ferrari" komanda rīkojusies gudri un pareizi, parakstot līgumu uz 2025. gadu ar Lūisu Hamiltonu, neskatoties uz to, ka Karloss Sainss šobrīd ir savā labākajā formā.
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

Sainss: "Laiks pasteigties un tikt pie līguma uz nākamo sezonu"

Karloss Sainss atzinis, ka veic pārrunas ar vairākām komandām un vēlas pēc iespējas ātrāk noslēgt līgumu uz 2025. gada sezonu.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.