Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lavs: "Dažās jomās "Williams" ir priekšā "Mercedes" komandai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lavs: "Dažās jomās "Williams" ir priekšā "Mercedes" komandai"
2017. gada "Williams-Mercedes" formula
Foto: SIPA/Scanpix

Jaunais "Williams" komandas tehniskais direktors Pedijs Lavs apgalvo, ka šī britu vienība dažās jomās šobrīd ir spēcīgāka nekā čempione "Mercedes".

Lavs "Williams" komandā strādāja jau deviņdesmito gadu pirmajā pusē, bet pagājušajā nedēļā atsāka darbu Frenka Viljamsa dibinātajā vienībā. Līdz šim Lavs darbojās "Mercedes" komandā, kopā ar to izcīnot uzvaras un titulus pagājušos trīs gadus pēc kārtas.

Lai gan Lavs noliedz, ka "Williams" komanda uzreiz pēc viņa ierašanās kļūs daudz spēcīgāka, speciālists norāda, ka jau šobrīd saskata atsevišķas jomas, kur "Mercedes" atpaliek.

"Sākumā man jāiepazīst komanda un jāsaprot, kā es varu dot tai labumu," stāsta Pedijs Lavs. "Mans izaicinājums tagad ir izdarīt visu iespējami labi, ar to, kas ir pieejams. Nav svarīgi, ar kuru komandu es strādātu, jo process ir tāds pats. Bez šaubām varu apgalvot, ka jau šobrīd "Williams" komandā ir lietas, kas ir labākas nekā "Mercedes". Man jāsaprot, kas ir šīs komandas stiprākās puses, kur tā zaudē, un jāstrādā, balstoties uz to. Gadu gaitā cilvēki man ir vaicājuši: kur ir mūsu noslēpums? Tomēr ir jāsaprot, ka nevar atnākt uz komandu un pēkšņi atrast kādu brīnumu vai sudraba lodi."

Lavs atzīst, ka atgriezties "Williams" komandā pēc aptuveni 20 gadiem bijis emocionāls notikums, tomēr uzskata, ka, tiklīdz sāksies sezona, vairs nebūs laika domāt par kādreizējiem sasniegumiem.

"Atgriezties šeit, tas bija emocionāls mirklis," neslēpj inženieris. "Ir pagājušas gandrīz trīs desmitgades kopš laika, kad 1987. gadā sāku šeit toreiz strādāt. Tomēr ir jāiet uz priekšu, nevis jāstāsta sentimentāli stāsti. Esmu sajūsmināts, domājot par nākotni, un šobrīd redzētais mani iepriecina."

2016. gada sezonā "Williams" komanda, izmantojot "Mercedes" motorus, guva pārliecinošu piekto vietu Konstruktoru kausā, līdz pjedestālam aizsniedzoties tikai vienreiz. Pirmssezonas testos šogad "Williams" pierādīja sevi kā ceturtā ātrākā komanda, un daži uzskata, ka gaidāmajā F1 sezonā tā var parādīt savu pēdējās sezonās labāko sniegumu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...