Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hants pret Laudu: episkā 1976. gada F1 sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Hants pret Laudu: episkā 1976. gada F1 sezona
Hants un Lauda filmā "Sacīkste"

Režisora Rona Hovarda tikko tapusī filma "Sacīkste" (Rush) paspilgtināti atspoguļo episko 1976. gada Formula 1 sezonu un cīņu starp nesamierināmajiem konkurentiem Nikiju Laudu un Džeimsu Hantu. Plašākai publikai filmas pirmizrāde Latvijā notiks 29. novembrī, bet pagaidām piedāvājam lasītājiem iepazīties ar šīs filmas galvenajiem varoņiem un notikumiem, uz ko balstīts sižets. Pirmajā daļā par to, kas patiesībā notika 1976. gadā.

1976. gada sezonā tika izspēlēts pasaules čempionāts F1 pilotiem, kā arī Starptautiskais kauss F1 ražotājiem. 16 posmu sezona sākās jau 25. janvārī, bet noslēdzās 24. oktobrī. Par galvenajiem tās sezonas personāžiem kļuva talantīgais, taču ārkārtīgi izklaidīgais "McLaren" pilots Džeimss Hants, kuru ne mazāk kā braukšanu sacīkstēs interesēja sievietes, viskijs un cigaretes, bet viņam pretī stājās tehniski ārkārtīgi zinošais un uz sīkumiem acīgais Nikijs Lauda. Togad Hants uzvarēja ar 1 punkta pārsvaru, bet Lauda Nirburgringā tik tikko izglābās no nāves pēc avārijas Nirburgringā. Turklāt, tā ir tikai daļa no notikumiem, kas tika pieredzēti.

Sezonas pirmajās sacīkstēs Brazīlijā, tolaik vēl 8 kilometrus garajā Interlagusas trasē, Hants izcīnīja "pole position", bet Lauda čempiona goda aizstāvēšanu uzsāka no otrās pozīcijas. Startā vadību pārņēma otrs "Ferrari" pilots Klejs Regaconi, kamēr Lauda apdzina Hantu un iekārtojās otrajā vietā. Vēlāk Regaconi piedzīvoja sadursmi ar Žanu-Pjēru Žarjē un no cīņas par uzvaru izstājās, kamēr Hants tehniskas problēmas dēļ avarēja. Lauda sezonu sāka ar maksimāli iegūstamajiem 9 punktiem, kamēr Hantam nācās palikt sausā.

Arī otrajās sacensībās Kjalami trasē, Dienvidāfrikā abi startēja no pirmās rindas un arī šoreiz startā Lauda nokļuva priekšā. Hants atkrita pat uz ceturto vietu, tomēr apdzina komandas biedru Juhenu Masu un Vitorio Brambillu, izcīnot otro vietu. Hantam neveiksmi atkal nācās piedzīvot Longbīčā, kur cīņā par otro vietu notika saskriešanās ar Patriku Depailjē, kam sekoja jau otrā izstāšanās trīs posmu laikā. Tas pavēra ceļu Laudam pacelties uz otro vietu, kurā austrietis arī finišēja, piekāpjoties tikai savam komandas biedram Regaconi. Rezultātā pēc trim aizvadītiem F1 posmiem kopvērtējumā Lauda bija sakrājis jau 24 punktus, kamēr Hants ar 6 punktiem ieņēma tikai piekto vietu.

Eiropas sezona tika atklāta Haramas trasē, netālu no Madrides. "Tyrrell" komanda pirmo reizi uz sacīkstēm ieradās ar slaveno sešu riteņu formulu P34 un Depailjē ar to kvalificējās trešajā vietā, uzreiz aiz Hanta un Laudas, kurš startā kārtējo reizi pārņēma vadību. Tuvojoties sacensību vidum, līderim garām tika divi "McLaren" automobiļi - Hants pirmo vietu noturēja, bet Juhens Mass motora problēmu dēļ izstājās, ļaujot Laudam tikt pie otrās vietas. Sākās pirmās lielās intrigas, jo Hants tika diskvalificēts par pārāk platas mašīnas izmantošanu, taču "McLaren" iesniedza apelāciju, apgalvojot, ka tas ir riepu dēļ un rezultātā divus mēnešus vēlāk šis sods tika atcelts un uzvara atdota atpakaļ.

Tikmēr nākamās sacīkstes Beļģijā un Monako britam atkal izvērtās neveiksmīgas. Zolderā Lauda atradās vadībā no starta līdz finišam, bet Hants cīnījās par otro vietu, pirms atkrita uz sesto un beigās izstājās ar salūzušu transmisiju. Monako ielās Lauda atkal startēja no "pole position" un visu sacīksti palika neapdraudēts, kamēr Hants vēlreiz izstājās. Jau 41 punkts viņu šķīra no kopvērtējuma līdera. Anderstorpas trasē, kur norisinājās Zviedrijas "Grand Prix", pilnībā dominēja sešriteņu "Tyrrell" - pirmās divas vietas ieguva Džodijs Šekters un Depailjē, kamēr Lauda tikai pateicoties vairāku pilotu neveiksmēm tika līdz trešajai vietai. Hantam klājās vēl grūtāk un viņš finišēja piektais.

Pirmās patiesi veiksmīgās sacensības Hantam pienāca Francijā, kur notika sezonas astotais posms. Ieguvis "pole position", viņš gan kārtējo reizi palaida Laudu priekšā, tomēr šoreiz austrieti pievīla "Ferrari" motors, bet Hants izcīnīja otro uzvaru sezonā, vienā rāvienā samazinot deficītu līdz čempionāta līderim par 9 punktiem. Bija tieši sezonas vidus un, atbilstoši noteikumiem, vienu sliktāko rezultātu no pirmajiem astoņiem posmiem bija iespējams atmest. Rezultātā Lauda tobrīd bija sakrājis 55 punktus, bet Hanta kontā bija 26. Tobrīd gan viņš to vēl nezināja, jo atņemtā uzvara Spānijā vēl nebija atdota.

Lielbritānijas fani jau bija saskatījuši Hantā savu jauno favorītu, tomēr viņa māju posmā Brendshečā pirmo starta vietu atkal ieguva Lauda. Sacensības izvērtās par īstu skandālu, taču varēja būt citādi, ja vien startā nenotiktu avārija. Lauda saķērās ar Regaconi, pēdējais no viņiem saslīdēja un aizķēra vairākas mašīnas, tostarp Hantu. Atlūzu dēļ cīņu nācās pārtraukt un tika nozīmēts atkārtots starts. Vairāki braucēji, arī Hants, uz otro startu izgāja ar rezerves mašīnām. Lauda atradās vadībā līdz sākās nedienas ar ātrumkārbu un, vietējiem līdzjutējiem sajūsmā kliedzot, 15 minūtes pirms finiša Hants izvirzījās vadībā. Tomēr uzvara viņam dažus mēnešus vēlāk pēc ilgstošiem strīdien un diskusijām tika atņemta, jo "Ferrari" iesniegtais protests pret rezerves auto izmantošanu tika apmierināts. Ironiski, ka arī "Ferrari" pilots Regaconi uz atkārtotā starta stājās ar rezerves auto, taču vēlāk izstājās. Lauda galu galā tika atzīts par Lielbritānijas "Grand Prix" uzvarētāju.

Pa to laiku pienāca sezonas desmitais posms leģendārajā un grūtajā Nirburgringā. Trases garums bija 23 kilometri un tā bija divreiz garāka kā Interlagusa, otrā garākā trase F1 kalendārā, kā arī septiņas reizes garāka par Monako trasi. Braucēji pirms starta sāka runāt par drošības jautājumiem, tomēr visi izlēma startēt. Sacīkstes sākās nedaudz mitrā, taču strauji žūstošā trasē un pirmā apļa beigās vairums nolēma doties boksos pēc slikiem. Jau otrajā aplī notika viena no slavenākajām avārijām Formula 1 čempionāta vēsturē, kad salūztot aizmugurējai piekarei lielā ātrumā barjerā ietriecās Laudas pilotētais "Ferrari". Mašīna aizdegās, izslīdēja atpakaļ uz asfalta un to aizķēra aizmugurē baucošie Haralds Ērtls un Brets Langers. Abi braucēji uzreiz izkāpa no savām mašīnām, lai palīdzētu Laudam un tāpat apstājās arī Arturo Mercario un Gajs Edvardss (viņa lomu filmā "Sacīkste" atveidoja dēls Šons Edvardss, kurš nesen gāja bojā avārijā Austrālijā). Sportistiem izdevās Laudu izvilkt no mašīnas un austrietis ar nopietniem apdegumiem, kuru sekas austrieša sejā redzamas vēl šodien, tika nogādāts slimnīcā. Nebija garantiju, ka viņš izdzīvos.

Nikija Laudas avārija Nirburgringā:

Togad vecajā Nirburgringā F1 sacīkstes notika pēdējo reizi un par uzvarētāju kļuva Hants, kuram tagad bija laba iespēja uz konkurenta nelaimes rēķina pietuvoties viņam kopvērtējumā. Lauda nevarēja startēt nākamajās divās sacīkstēs, kas notika viņa dzimtenē Austrijā un Nīderlandē. Pirms posma Osteraihringā kļuva zināms, ka Lauda būs dzīvotājs, tomēr skatītāju ieradās maz, jo viņu favorīts uz starta nestājās. "Ferrari" komanda par notikušo bija tik šokēta, ka šo sacīksti nolēma izlaist. Kamēr Džons Vatsons atnesa "Penske" komandai pirmo uzvaru Formulā 1, Hants bija spējīgs tikai uz ceturto vietu. Zandvortā sākotnēji vadībā atradās Ronijs Petersons, tomēr viņš kļūdījās un palaida Hantu priekšā. Brits izcīnīja uzvaru.

Pēc Holandes "Grand Prix" izcīņas Hants kopvērtējumā bija vairs tikai 2 punktus aiz līdera, kad laikrakstus pāršalca ziņa par Laudas plāniem tikai sešas nedēļas pēc negadījuma atgriezties uz starta. Pēdējos četros sezonas posmos bija jānotiek pamatīgai cīņai par titulu, kas arī tika sagaidīta. Pat "Ferrari" komanda par šo Laudas gājienu bija tik pārsteigta, ka izrādījās spiesta startēt ar trim mašīnām, jo jau bija parakstīts līgums ar Karlosu Roitemanu, kuram bija jākļūst par savainotā pilota aizstājēju.

Atgriešanās sacīkstēs Moncā Lauda kvalificējās piektais, taču diez ko augstāku starta vietu neizdevās gūt arī Hantam. Kamēr uzvaru izcīnīja Petersons no "March" komandas, Lauda sākotnēji bija atkritis uz peletona vidusdaļu, tomēr spēja finišā pakāpties līdz ceturtajai vietai, kas bija uzskatāms par necerēti augstu sasniegumu. Hants saslīdēja, cenšoties noķert vadošos braucējus, un izstājās. Tomēr viss vēl nebija galā, jo nākamās divas sacīkstes, kas notika Ziemeļamerikā, noslēdzās tieši ar "McLaren" braucēja uzvaru. Tiesa, pirms sacīkstēm Kanādā kļuva zināms, ka britam ir atņemta uzvara Brendshečā un rezultātā kopvērtējumā situācija vairs neizskatījās tik spoža - Lauda joprojām bija 17 punktus priekšā un trīs pēdējo sacīkšu laikā šo pārsvaru nodzēst varētu būt ļoti grūti.

Hants pakaļdzīšanos sāka ar "pole position" iegūšanu Mosportas parka trasē, kas atradās netālu no Toronto. Kārtējo reizi nostartējis slikti, brits atkrita aiz Petersona un tikai desmitajā aplī atguva pirmo vietu. Galu galā viņam izdevās uzvarēt, kamēr Lauda, kurš brauca piektajā pozīcijā, saskārās ar mašīnas vadāmības problēmām un finišēja astotais, par ko tolaik punktus nepiešķīra. Vienā brīdī Laudas pārsvars bija sarucis līdz 8 punktiem, kad sekoja vēl viena Hanta uzvara ASV. Astoto reizi sezonā viņš startēja pirmais un atkal startē zaudēja. Tikai sacensību vidū Hants pirmo reizi apdzina Šekteru, vēlāk atkal atkrita uz otro vietu, bet 14 apļus pirms beigām vēlreiz pacēlās uz pirmo pozīciju, ko šoreiz izdevās saglabāt līdz finišam. Lauda paveica gandrīz neticamo, uzveicot otru "McLaren" pilotu Masu un izcīnot trešo vietu.

1976. gada sezonas fināls notika Japānā, krāšņajā Fudži trasē, svētā kalna pakājē. Laudam tobrīd bija vairs tikai 3 punktu pārsvars pār Hantu, taču pamatotas cerības izcīnīt otro pasaules čempiona titulu karjerā. Kamēr Mario Andretti ieguva pirmo starta vietu, Hants kvalificējās otrais, bet Lauda - trešais. Sacīkšu dienā uznāca briesmīgs lietus un daži piloti protestēja, sakot, ka šādos apstākļos braukt ir pārāk bīstami. Sacensības tomēr sākās, bet jau otrā apļa beigās Lauda devās boksos, lai izstātos. Viņš paskaidroja, ka negatavojas riskēt ar dzīvību. Apstāties nolēma arī vairāki citi. Hants ilgu laiku bija līderis - vispirms viņam pietuvojās Vitorio Brambilla, taču saslīdēja, bet pēc tam aizmugurē nokļuva komandas biedrs Mass, kļūstot par sava veida aizsargu līderim, tomēr arī viņš avarēja. Varbūt Hants pat būtu uzvarējis, ja 11 apļus pirms finisā nesāktos problēmas ar pastiprinātu riepu nodilšanu, kā rezultātā Depailjē un Andretti nokļuva viņam priekšā. Tomēr ar trešo vietu Hantam pilnībā pietika, jo titula izcīnīšanai bija nepieciešami vien 4 punkti. Ar to gan viss nebija galā - priekšā braucošajam Depailjē uzsprāga riepa nu Hants pacēlās uz otro pozīciju, tomēr arī viņu piemeklēja līdzīgs liktenis un nācās doties boksos. Tas Hantu atmeta uz piekto vietu, ar ko nepietiktu čempiona krēsla iekarošanai, tomēr svaigu gumiju viņš spēja apdzīt gan Džonsu, gan Regaconi, izcīnot trešo vietu. Andretti finišēja pirmais, izcīnot pirmo uzvaru piecu gadu laikā, bet Hants pirmo reizi karjerā ar 1 punkta pārsvaru pār Laudu tika kronēts par pasaules čempionu.

Džeimss Hants izcīna pasaules čempiona titulu:

Nākamajās publikācijās piedāvāsim dziļāk ielūkoties filmas "Sacīkste" abu galveno personāžu Nikija Laudas nu Džeimsa Hanta dzīvē.

1976. gada F1 sezonas kopvērtējums

VietaPilotsValstsKomandaUzvarasPjedestāli'Poles'Punkti
1.James HuntGBRMcLaren68869
2.Niki LaudaAUTFerrari59368
3.Jody ScheckterSAFTyrrell15149
4.Patrick DepaillerFRATyrrell-7-39
5.Clay RegazzoniSUIFerrari14131
6.Mario AndrettiUSALotus/Parnelli13122
7.John WatsonGBRPenske13-20
8.Jacques LaffiteFRALigier-3120
9.Jochen MassGERMcLaren-2-19
10.Gunnar NilssonSWELotus-2-11
11.Ronnie PetersonSWELotus/March/Theodore11110
12.Tom PryceGBRShadow-1-10
13.Hans-Joachim StuckGERMarch/Theodore---8
14.Carlos PaceBRABrabham---7
15.Alan JonesAUSSurtees---7
16.Carlos ReutemannARGBrabham/Ferrari---3
17.Emerson FittipaldiBRAFittipaldi---3
18.Chris AmonNZLEnsign---2
19.Vittorio BrambillaITAMarch---1
20.Rolf StommelenGERBrabham/Hesketh---1
VietaKonstruktorsValstsPunkti
1.FerrariITA83
2.McLaren-FordGBR74
3.Tyrrell-FordGBR71
4.Lotus-FordGBR29
5.Penske-FordUSA20
6.Ligier-MatraFRA20
7.March-FordGBR19
8.Shadow-FordGBR10
9.Brabham-Alfa RomeoGBR9
10.Surtees-FordGBR7
11.Fittipaldi-FordBRA3
12.Ensign-FordGBR2
13.Parnelli-FordUSA1

  +4 [+] [-]

, 2013-11-20 18:32, pirms 10 gadiem
Iesaku noskatīties šo filmu visiem It īpaši īsteniem Pirmās formulas faniem Man personīgi pēc viņas noskatīšanās secinājumi bija divi Ka šī ir viena no labākajām 2013 gadā iznākušajām filmām, un noteikti visu laiku labākā, par formulu 1 un divu nesamierināmu sāncenšu divkauju

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 18:47, pirms 10 gadiem
Labs raksts! +

  -1 [+] [-]

, 2013-11-20 18:56, pirms 10 gadiem
Tiem, kas vēlas izbaudīt filmu, iesaku, nelasiet šo tekstu
Nožēloju to, ka portālā f1.lv noskatījos visus tur ievietotos treilerus. To ir pietiekoši daudz lai pa lielam varētu teikt, ka vairāk vai mazāk šo filmu jau zini.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-20 18:57, pirms 10 gadiem
Ļoti laba filma, iesaku! Vēlams oriģinālvalodā (ar titriem vai bez, kā nu kuram vajag), jo "Laudas" vācu akcents piešķir papildu rozīnīti. Patiks arī tiem, kas neinteresējas par F1. Filmu pozitīvi novērtē pat cilvēki, kas saka, ka mašīnām uzmanību pievērš, tikai šķērsojot ielu.

     [+] [-]

, 2013-11-20 18:59, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Tiem, kas vēlas izbaudīt filmu, iesaku, nelasiet šo tekstu
Nožēloju to, ka portālā f1.lv noskatījos visus tur ievietotos treilerus. To ir pietiekoši daudz lai pa lielam varētu teikt, ka vairāk vai mazāk šo filmu jau zini.
Bet tekstā nekas nav teikts, piemēram, par cičiem

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 19:10, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Tiem, kas vēlas izbaudīt filmu, iesaku, nelasiet šo tekstu
Nožēloju to, ka portālā f1.lv noskatījos visus tur ievietotos treilerus. To ir pietiekoši daudz lai pa lielam varētu teikt, ka vairāk vai mazāk šo filmu jau zini.
Izlasīt tomēr ir viens, reāli redzēt to uz ekrāna - kautkas pavisam cits.

     [+] [-]

, 2013-11-20 19:57, pirms 10 gadiem
experts88 rakstīja: Iesaku noskatīties šo filmu visiem It īpaši īsteniem Pirmās formulas faniem Man personīgi pēc viņas noskatīšanās secinājumi bija divi Ka šī ir viena no labākajām 2013 gadā iznākušajām filmām, un noteikti visu laiku labākā, par formulu 1 un divu nesamierināmu sāncenšu divkauju
Nu tad jau jaiečeko ,jo pie Sennas raudāju .

     [+] [-]

, 2013-11-20 20:19, pirms 10 gadiem
skaitlotaajs777 rakstīja: Nu tad jau jaiečeko ,jo pie Sennas raudāju .
Nezinu vai ar "Senna" var droši salīdzināt, jo tā tomēr ir dokumentālā filma. Protams, tas nemaina to, ka "Senna" bija fantastiska filma. ļoti ceru, ka "Rush" neliks vilties.

     [+] [-]

, 2013-11-20 21:07, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Tiem, kas vēlas izbaudīt filmu, iesaku, nelasiet šo tekstu
Nožēloju to, ka portālā f1.lv noskatījos visus tur ievietotos treilerus. To ir pietiekoši daudz lai pa lielam varētu teikt, ka vairāk vai mazāk šo filmu jau zini.
tadaaa gadijumaa, ko lai dara tie, kas so sezonu loti labi atceras un visus tas istos notikumus???

     [+] [-]

, 2013-11-20 21:44, pirms 10 gadiem
Klau, es nesabojāšu filmas skatīšanos, ja izlasīšu šo rakstu?

     [+] [-]

, 2013-11-20 22:34, pirms 10 gadiem
noladets rakstīja: tadaaa gadijumaa, ko lai dara tie, kas so sezonu loti labi atceras un visus tas istos notikumus???
Nedomāju, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kam 76. gadā bija pieejamas F1 sacīkstes

     [+] [-]

, 2013-11-20 23:44, pirms 10 gadiem
Ir tāda vilšanās sajūta pēc noskatīšanās, jo biju gaidījis bišķi vairāk nianses dažām lietām (piemēram Brands Hatch drāmai), jo 1976. gada sezonu pārzinu pietiekami labi. Filmas sākumā viena no trim meičām, kas pozē ar Hemsvortu ir 100% latviete, bet nu uz dažām sekundēm un bez teksta. Filmas labākais moments ir ar fotogrāfu pirms Moncas gonkas..

     [+] [-]

, 2013-11-20 23:55, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Nedomāju, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kam 76. gadā bija pieejamas F1 sacīkstes
taa jau nav latviesu filma - filmu veeros visaa pasaulee.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-20 23:56, pirms 10 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Klau, es nesabojāšu filmas skatīšanos, ja izlasīšu šo rakstu?
Ja tu izlasisi rakstu tu uzzinasi visu 1976. gada sezonas gaitu un noslegumu, ja tas tev izbojas filmu, tad tu treilerus filmam vispar nedriksti skatities.

     [+] [-]

, 2013-11-20 23:57, pirms 10 gadiem
12 no 16 posmiem dažādos garumos un kvalitātē sameklējami torentos un tūbā. Neatradu tikai Haramu, Anderstorpu, Sandfortu un Mosportu. Tas, kam šī sezona interesē no sporta puses. Kam kā drāma un tiem, kam interesē F-1 vispār - šī filma, ko noskatīties iesaku. Lai gan Frankenheimera uzņemto Grand Prix no šāda stila lentēm neviens nav pārspējis un nepārspēs

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:01, pirms 10 gadiem
Visu posmu reportāžas ar skaistām bildēm - arī ar Laudas dizasteru, kuras no šī oriģināla bija pārpublicētas čehu Svet motoru - itāļu žurnālā Autosprint
1976 (Index) | nadanulla V8

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:03, pirms 10 gadiem
noladets rakstīja: taa jau nav latviesu filma - filmu veeros visaa pasaulee.
Filmu visa pasaule divus mēnešus jau kā skatās. Latvieši atstāti mazajos muļķīšos

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:15, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Nedomāju, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kam 76. gadā bija pieejamas F1 sacīkstes
Tici man - pietiekami daudz. Protams, ka ne ar TV starpniecību un ne ar propogandas raksteļiem dažreiz gadā Latvijas vai krievu presē. Arī vēl toreizējā žurnālā Zvaigzne šis tas bija tulkojumā par Laudas degšanu - var pat atrast raksta oriģinālu Spiegel arhīvā internetā, ja pameklē.

     [+] [-]

, 2013-11-21 00:25, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Filmu visa pasaule divus mēnešus jau kā skatās. Latvieši atstāti mazajos muļķīšos
Tā nu viņš ir,un ne jau tikai ar šo filmu...Bet ko lai dara ka pie mums nav tas lielākais tirgus,kurā gūt peļņu...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-21 00:39, pirms 10 gadiem
Juris Grīns rakstīja: Izlasīt tomēr ir viens, reāli redzēt to uz ekrāna - kautkas pavisam cits.
Piekrītu Kad biju maz puika man uzdāvināja Sennas grāmatu,viņa biogrāfiju,kurai bija jāiznāk dažas dienas pēc viņa nāves Un lai arī grāmatu biju pārlasījis vairākas reizes,kino redzētā dokumentālā filma mani neatstāja vienaldzīgu...
Un par Rush varu teikt to pašu,neatkarīgi no tā cik daudz būsi lasījis,filma neatstās vienaldzīgu Un nepiekrītu tiem kas saka ka varēja iekļaut vairāk nianses,jo ši tomēr ir drāma,nevis dokumentālais kino Lai ari esmu viņu redzejis internetā,noteikti aiziešu noskatīties vēlreiz arī kino,jo ir pāris ainas,kuras skatoties datora pilnvertīgi nevar izbaudīt

     [+] [-]

, 2013-11-21 03:35, pirms 10 gadiem
Vel var atzimet, ka filma Hanta draudzeni telo latviesu meitene, tas nesen viena portala bija rakstits. Ari sho filmu jau sen gaidu uz ekraniem.

     [+] [-]

, 2013-11-21 11:13, pirms 10 gadiem
noladets rakstīja: Ja tu izlasisi rakstu tu uzzinasi visu 1976. gada sezonas gaitu un noslegumu, ja tas tev izbojas filmu, tad tu treilerus filmam vispar nedriksti skatities.
Tā īsti arī man neatbildēji, bet ok, izlasīšu.

     [+] [-]

, 2013-11-21 11:53, pirms 10 gadiem
celefans rakstīja: Vel var atzimet, ka filma Hanta draudzeni telo latviesu meitene, tas nesen viena portala bija rakstits. Ari sho filmu jau sen gaidu uz ekraniem.
Egija Zviedre redzama vienīgi pašā filmas sākumā tikai uz dažām sekundēm un bez teksta.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-21 12:26, pirms 10 gadiem
experts88 rakstīja: Iesaku noskatīties šo filmu visiem It īpaši īsteniem Pirmās formulas faniem Man personīgi pēc viņas noskatīšanās secinājumi bija divi Ka šī ir viena no labākajām 2013 gadā iznākušajām filmām, un noteikti visu laiku labākā, par formulu 1 un divu nesamierināmu sāncenšu divkauju
Šajā gadījumā tomēr nepiekritīšu. Manuprāt, oriģinālais "Grand Prix" tomēr "pārsit" visu. Jebkurā gadījumā "Rush" ir mana watch-list augšgalā.

Kopumā jau aizrautīgākie F1 fani šīs sezonas gaitu tāpat +/- zin, par spoilošanu bļaustīties - muļķīgi.