Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats: "Domāju, ka esmu pelnījis paskaidrojumus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats: "Domāju, ka esmu pelnījis paskaidrojumus"
Daņils Kvjats
Foto: AFP/Scanpix

Daņila Kvjata nākotne Formulā 1 ir apdraudēta un jau šīs nedēļa nogalē gaidāmais posms ASV var kļūt par pēdējo viņa karjerā. Sportists atzīst, ka šobrīd valda neskaidrība par nākotni, un viņš uzskata, ka būtu pelnījis, lai "Red Bull" paskaidro, kā redz viņa karjeras turpmāko virzību.

Lai gan otrs "Toro Rosso" pilots Karloss Sainss šobrīd jau pievienojies "Renault" komandai, Kvjata nākotne kļuvusi neskaidrāka kā jebkad. Tiek ziņots, ka jau pēc sacīkstēm Ostinā viņam vieta sastāvā neatradīsies.

Iepriekš Kvjats bija spiests izlaist divus posmus, jo komanda nolēma viņu sacīkstēm nepielaist. Jautāts, vai tas viņu sadusmoja, krievu pilots saka: "Domāju, ka laimīgs justies nevarēju. Citādi tas nebija nekas pārāk slikts, jo komandai šajos divos posmos no ātruma viedokļa klājās grūti. Tajā pašā laikā pilots vienmēr grib piedalīties sacīkstēs, vai ne?"

Kvjats arī atzīst, ka vēlas lielāku skaidrību par sava darba devēja "Red Bull" nolūkiem.

"Mēs visu pārrunāsim aiz slēgtām durvīm un lemsim, kas ir nākamais solis nākotnei," skaidro Kvjats. "Domāju, ka esmu pelnījis dzirdēt paskaidrojumus."

Kvjats arī norāda, ka viņam līgums ar "Red Bull" ir vēl uz nākamjiem diviem gadiem. Neoficiāli gan zināms, ka kompānija to var vienpusēji lauzt un pat esošas saistības vēl nenozīmē, ka pilots startēs Formulā 1.

Uz jautājumu, vai "Red Bull" pret viņu rīkojas godīgi, Kvjats atbild: "Es tagad par to negribu diskutēt. Runāšana par to nepalīdzēs man koncentrēties šai nedēļas nogalei. Tas šobrīd ir vienīgais svarīgais, negribu domāt par to, kas ir godīgi vai nav. Esmu veicis daudzas simulācijas, esmu guvis jaunu motivāciju un gribu parādīt maksimāli labu sniegumu. Visu laiku bijusi sajūta, ka ir liels potenciāls, ko šogad nav izdevies izmantot, tāpēc gribu to labot un vēl ir laiks, lai to izdarītu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-10-20 18:23, pirms 6 gadiem
Pagriez filmu atpakaļ un būs Tev atbildes un sāpīgiem jautājumiem!