Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hārlijs F1 debijā tiks pie iespaidīga starta vietu soda

Juris Grīns
Juris Grīns

Hārlijs F1 debijā tiks pie iespaidīga starta vietu soda
Foto: EPA/Scanpix

Jaunzēlandietis Brendons Hārlijs, kurš šajā nedēļas nogalē "Toro Rosso" komandas sastāvā debitēs Formulā 1, būs spiests samierināties ar ievērojamu starta vietu sodu, kā rezultātā savas pirmās sacensības šajā čempionātā viņš sāks no beigām.

"Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts apstiprinājhis, ka Hārlija mašīna pirms posma ASV tiks aprīkota ar pilnībā jaunu motoru un tā komponentēm. Šāds lēmums esot ticis pieņemts vēl pirms Hārlija apstiprināšanas sastāvā. Iepriekšējos divos F1 posmos ar šo mašīnu startēja Pjērs Gaslī, kurš sacīkstes Ostinā izlaidīs.

Tāpat zināms, ka otra mašīna, ar ko ASV brauks Daņils Kvjats, jaunu jaudas agregātu saņems pirms nākamās nedēļas nogalē gaidāmajām sacīkstēm Meksikā. Abos gadījumos dzinēji ir nevis sabojājušies, bet ar tiem jau veikts optimālais kilometru skaits.

Lai gan vēl precīzi nav zināms, cik lielu sodu saņems Hārlijs, paredzams, ka tas būs 30 starta vietu sods.

Neoficiāli zināms, ka starta vietu sodu par dzinēja maiņu varētu saņemt arī "Red Bull" pilots Makss Verstapens, taču tas vēl nav apstiprināts. Iespējams, dzinēja maiņa tomēr notiks pirms Meksikas posma.

ASV posmā piecu starta vietu saņēmis arī "McLaren" pilots Stofels Vandūrns, kura mašīnai nomainīts "Honda" iekšdedzes dzinējs. Arī viņa gadījumā motors jau nokalpojis optimālo kilometru skaitu un nomaināms drošības nolūkos.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...