Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons necer uz titulu Ostinā un negatavojas piedalīties protestā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons necer uz titulu Ostinā un negatavojas piedalīties protestā
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons neliek lielas cerības uz to, ka jau šonedēļ varēs pievienot saviem panākumiem ceturto titulu, jo paredz, ka "Ferrari" pilots Sebastians Fetels būs ļoti ātrs.

Fetelu pēdējo sacīkšu laikā nomocījušas dažādas problēmas, kas Hamiltonam ļāvis iekrāt 59 punktu pārsvaru un teorētiski viņš jau sacensībās ASV var tikt kronēts par 2017. gada F1 čempionu. Tiesa, tad britam jāgūst krietni vairāk punktu nekā Fetelam un otram "Mercedes" pilotam Valteri Botasam, kurš arī vēl saglabā niecīgas izredzes.

"Runas par to, ka es jau šonedēļ iegūšu titulu, ir muļķīgas," uzskata Hamiltons. "Nedrīkst paļauties uz to, ka Sebastianam būs grūta nedēļas nogale, jo viņi būs ātri. Viņš bijis spēcīgs visu gadu. Jā, viņam ir gadījušās dažas tehniskas problēmas, bet "Ferrari" mašīna ir laba un tāda tā bijusi visos posmos. Viņi būs spēcīgi gan šonedēļ, gan visos atlikušajos posmos. Nekas nav mainījies. Man jāturpina izdarīt uz viņiem spiedienu. Nav iemesla atkāpties, man jāturpina braukt pilnā ātrumā. Čempionāts būs beidzies tikai pēc četrām sacīkstēm un uz to arī koncentrējos. Godīgi sakot, mani neuztrauc, kad iegūšu titulu - tagad vai pēdējā posmā. Izdarīts tas būs tad, kad būs izdarīts."

"Circuit of the Americas" jeb COTA trasē F1 posms noticis pēdējos piecus gadus un četras reizes tieši Hamiltons šeit kļuvis par uzvarētāju. 2013. gadā uzvaru guva Fetels.

Tikmēr šobrīd ASV notiek protesti pret rasu diskrimināciju un policijas vardarbību. Sportā tas izpaužas kā mešanās ceļos valsts himnas atskaņošanas laikā, ko jau nosodījis ASV prezidents Donalds Tramps. Lai gan tā sportisti pauž savu nostāju, Hamiltons, kurš pats ir pirmais tumšādainais F1 pilots, negrasās protestēt.

"Man nav konkrētas nostājas un plānu šajā sakarā," atzīst Hamiltons. "Protams, par to daudz dzirdēts - nevis mešanos ceļos, bet gan situāciju Amerikā kopumā. Es zinu gan baltos, gan melnos cilvēkus, kas dzīvo Amerikā un varu iegūt viedokļus par to, kas šeit notiek. Es to augstu novērtēju un šī kustība ir apsveicama, bet esmu šeit lai uzvarētu, un tā ir mana lielākā prioritāte. Par neko citu pašlaik nedomāju."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-10-20 11:07, pirms 6 gadiem
Velns, tagad man patīk Hamiltons! Nav tāds cirvis kā tie NFL un NBA mērkaķi