Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leklērs jau šonedēļ sēdīsies pie "Ferrari" formulas stūres

Leklērs jau šonedēļ sēdīsies pie "Ferrari" formulas stūres
Šarls Leklērs
Foto: Scuderia Ferrari

Jau šodien un rīt "Ferrari" komandas sastāvā pie mašīnas stūres sēdīsies tās 2019. gada pilots Šarls Leklērs. Divu dienu garumā francūzis veiks testus riepu piegādātāja "Pirelli" uzdevumā.

Šī būs pirmā reize, kad Leklērs sēdīsies pie aktuvālā sacīkšu modeļa "SF71H" stūres kopš tika apstiprināts par "Ferrari" komandas pilotu nākamajai F1 sezonai.

Testi norisināsies ceturtdien un piektdien Francijā, Pola Rikāra vārdā nosauktajā trasē, un tajos "Pirelli" vārdā tiks veikta nākamā gada riepu attīstīšana, kas šobrīd jau iegājusi noslēguma fāzē. Lai gan šie nebūs noslēdzošie riepu testi šajā gadā, tie būs vieni no svarīgākajiem, arī tādēļ, ka tajos vienlaikus strādāt palīdzēs abas vadošās F1 komandas, arī "Mercedes".

Gan "Ferrari", gan "Mercedes" vienības jau ir veikušas testus ar nākamā gada slapjā laika riepām, bet šī būs pirmā reize, kad tās palīdzēs attīstīt slikus.

"Ferrari" sastāvā testos strādās ne tikai Leklērs, bet arī Sebastians Fetels, kamēr "Mercedes" komandā pie darba tiks likts Valteri Botass.

Pēc Japānas "Grand Prix" testus vēl veiks "Renault" komanda, bet pēc Krievijas posma tos noslēgs "Sauber". Savukārt pēc sezonas noslēguma posma Abū Dabī visām komandām būs iespēja izmēģināt tādas nākamās sezonas riepas, ko tās kopīgiem spēkiem palīdzējušas "Pirelli" attīstīt šī gada laikā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.