Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Jaguar" boss: "F1 čempionāts drīz vairs nebūs populārākais"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Jaguar" boss: "F1 čempionāts drīz vairs nebūs populārākais"
"Jaguar" jaunais "Formula E" spēkrats. Foto: Jaguar Racing

"Formula E" drīz apsteigs "Formulu 1", kļūstot par motoru sporta populārāko kategoriju, uzskata "Jaguar Racing" priekšsēdētājs Gerds Mauzers.

Šoruden FE čempionāts uzsāks savu piekto pastāvēšanas sezonu, startējot ar pilnīgi jaunām mašīnām, kas ir uzlabotas ne vien no vizuālā, bet arī veiktspējas viedokļa, turklāt pirmo reizi sportisti ar vienu auto varēs veikt pilnu sacīkšu distanci. Sacīkstes parasti notiek lielpilsētu ielās izveidotās trasēs un piesaista visai lielu publikas uzmanību, turklāt arī lielās rūpnīcas arvien vairāk iesaistās "Formulā E.

"Esam lielā sajūsmā par "Formulas E" attīstību - čempionāts ir ļoti aizraujošs, tajā ir interesantas sacīkstes," uzskata Mauzers. "Tās nepavisam nav garlaicīgas. Ja salīdzinām ar "Formulu 1", svētdienā noskaties startu un tad aizmiedz, pamosties un prasi: "Kurš uzvarēja? Fetels vai Hamiltons?" Šeit ir pavisam citādi, notikumu ir daudz vairāk. Pagājušajā sezonā "Formulā E" bija seši dažādi uzvarētāju, F1 čempionātā tā nav. Pie mums pirmie 15 parasti apli veic vienas sekundes ietvaros, arī ar to ļoti atšķiroties no "Formulas 1". Tuvāko gadu laikā čempionātā startēs deviņas lielās rūpnīcas, kas motoru sportā iepriekš nekad nav redzēts. Tas ir sensacionāli."

"Jaguar Racing" komanda Londonā tikko prezentējusi jauno "Formula E" auto, kas pazīstams kā "Gen2", reizē apstiprinot, ka tās sastāvā jaunajā sezonā startēs Nelsons Pikē juniors un Mičs Evanss. Čempionāta piektā sezona sāksies ar posmu 15. decembrī Saūda Arābijā.

"Šobrīd šis ir visstraujāk augošais motoru sporta čempionāta pasaulē," atzīst "Jaguar Racing" priekšsēdētājs Mauzers. "Pagājušajā sezonā "Formulu E" skatījās 338 miljoni cilvēku. Katru gadu šis pieaugums ir tuvu 50 procentiem un, ja izaugsme tā turpināsies, nebūs nepieciešams ilgs laiks, lai aizsteigtos priekšā "Formulai 1". Mēs jau esam apsteiguši "MotoGP", ņemot vērā vidējos rādītājus."

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

  -3 [+] [-]

, 2018-09-20 19:29, pirms 6 gadiem
Nevar nepiekrist teiktajam! Tādi sporta veidi kā F1, Nascar, Indycar paliek arvien nepopulārāki! F1 vel turās, bet amīši gan netiek vairs skaidrībā kā piesasitīt tos skatītājus, kuri bija tik daudz nascar u.c. Un domāju, ka Liberty veči sajās F1 līdz galam.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 20:34, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Nevar nepiekrist teiktajam! Tādi sporta veidi kā F1, Nascar, Indycar paliek arvien nepopulārāki! F1 vel turās, bet amīši gan netiek vairs skaidrībā kā piesasitīt tos skatītājus, kuri bija tik daudz nascar u.c. Un domāju, ka Liberty veči sajās F1 līdz galam.
Parādi, kuram lielajam sporta veidam (tiem, kas uzskatāmi par šovbiznesu) reitingi nekrītas? Jo tālāk mēs ejam, jo vairāk izklaides iespēju parādās, tāpēc arī cilvēku uzmanība tiek dalīta.
Formula E solījumi pārspēt popularitātē F1 atgādina kranča lekšanos pretī buldogam. Atliek paskatīties abu sporta veidu reitingus, lai saprastu, kurš ir kurā svara kategorijā. Formula E iniciatīva ir ļoti apsveicama, bet tās lielos vilcienos ņemot ir sētas gonkas ar caurkritušajiem pie stūres.
F1 ir mašinērija, kas ik gadu pelna neiedomājamu naudu, Formula E ir projekts par kuru nav lielas sabiedrības intereses. Vai kaut kas pēc 10 gadiem varētu mainīties? Varbūt, bet ne tuvākajā laikā

     [+] [-]

, 2018-09-20 20:48, pirms 6 gadiem
haa haa... 6 uzvaētāji.... F1 šogad jau ir 5 dažādi..

un tas, ka daudz notikumu - kartingi, formula 3, f2 - tur arī daudz notikumu un vienādi auto un pēdējie pat daudz ātrāki par to formula e..

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 21:20, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: haa haa... 6 uzvaētāji.... F1 šogad jau ir 5 dažādi..

un tas, ka daudz notikumu - kartingi, formula 3, f2 - tur arī daudz notikumu un vienādi auto un pēdējie pat daudz ātrāki par to formula e..
Vārds vietā - cilvēki visu laiku sūdzas un prasa pēc sacīkstēm, kur visiem ir vienādas iespējas un daudz notikumu pavērsienu, taču neviens šiem kritērijiem atbilstošās sacīkšu sērijas negrib skatīties.
Lai ko cilvēki teiktu, tas, ko viņi patiešām grib redzēt ir tas, kā cīnās Fettels pret Hamiltonu, nevis to, kā trīs nepazīstamas bezpersoniskas būtnes apļa laikā piecreiz samainās ar pozīcijām.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 21:22, pirms 6 gadiem
Piedodiet Bet tas Formula E ir tāds izsmiekls viņš nekad nemūžam nebūs tik prestižš cik F1. Ar braucējiem kuri ir izmesti no F1 vai F1 penži kuri ir karjeru beiguši nu jā TAs izsaka daudz

  -2 [+] [-]

, 2018-09-20 23:30, pirms 6 gadiem
vispirms jāredz cik ātras tās formulas būs šogad , jo nu tā ir vienīgi lieta ,kas ir mīnusā šim čempionātam.

     [+] [-]

, 2018-09-20 23:32, pirms 6 gadiem
Salīdzināja kādas trases ir formulā1 un E. Otrās nirnbugringā būtu jāmaina ik pēc 2 apļiem un 1 sekundē neiekļautos neviena