Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"W Series" līdere paraksta līgumu ar "Williams" F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"W Series" līdere paraksta līgumu ar "Williams" F1 komandu
Džeimija Čedvika. Foto: W Series

Britu autosportiste Džeimija Čedvika parakstījusi līgumu ar "Formula 1" komandu "Williams" un iekļauta attīstības pilotu programmā, līdz ar to šobrīd kļūstot par vienu no vistuvāk startēšanai pasaules čempionātā esošo sievieti.

"Williams" komandā Čedvika strādās simulatorā, kā arī klātienē apmeklēs vairākus F1 čempionāta posmus, ieskaitot savā dzimtenē notiekošās sacensības Silverstounas trasē. Tāpat viņa būs redzama mārketinga un mediju pasākumos, tādā veidā apgūstot prasmes, kas nepieciešamas F1 pilotiem.

Čedvika pēdējās sezonās sevi labi pierādījusi autosportā. 2018. gadā viņa pat guva vienu uzvaru Lielbritānijas "Formula 3" čempionātā, bet ziemā kļuva par formulu seriāla "MRF Challenge" čempioni.

Savukārt šogad Čedvika ar panākumiem startē jaunizveidotajā "W Series" formulu čempionātā, kur startē tikai sievietes. Abos pirmajos posmos viņa startējusi no pirmās pozīcijas, Hokenheimā izcīnot uzvaru, bet Zolderas trasē gūstot otro vietu un piekāpjoties Beitskei Viserei. Čedvika ir vadībā kopvērtējuma tabulā.

Lai gan Čedvika tagad viena no vistuvāk F1 čempionātam esošajām sieviešu kārtas braucējām, viņas izredzes tikt uz starta nebūtu vērtējamas kā ļoti lielas. Neskatoties uz to, ka "Williams" apsver iespēju jau šīs sezonas laikā lauzt līgumu ar Robertu Kubicu, rindā ir vairāki kandidāti uz vakanto vietu, vispirms jau "Formula 2" tagadējais līderis Nikolā Latifi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-05-20 22:20, pirms 5 gadiem
Smukiņa. Tādai wv beatli dot nevis f1 bolīdu