Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons uz trīs gadiem pagarina līgumu ar "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons uz trīs gadiem pagarina līgumu ar "Mercedes"
Luiss Hamiltons
Foto: POOL/Scanpix

2014. gada F1 čempionvienība "Mercedes" šodien oficiāli paziņoja par līguma pagarināšanu ar britu autosportistu Luisu Hamiltonu, līdz ar to beidzot var droši apgalvot, ka arī 2016. gada sezonā sportists turpinās pārstāvēt savu līdzšinējo komandu.

Hamiltona jaunais līgums ir uz nākamajām trim sezonām un beigsies 2018. gada izskaņā. Oficiāli gan netiek ziņots, cik lielu algu sportists saņems, taču nav šaubu, ka arī šie skaitļi drīzumā nāks atklātībā.

""Mercedes" ir manas mājas un nevar būt nekas labāks kā palikt tepat uz vēl trim gadiem," saka divkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons. "Šī kompānija ir pilna ar kaislīgiem cīnītājiem, sākot no padomes un beidzot ar tiem, kas strādā fabrikā. Viņiem ir neticami liels izsalkums pēc uzvarām."

Hamiltona un "Mercedes" sarunas par jauna līguma noslēgšanu ilga vairākus mēnešus un presē tā bija viena no F1 sakarā apspriestākajām tēmām. Niko Rosbergs savu līgumu ar komandu pagarināja jau 2014. gada vasarā, kamēr Hamiltons nogaidīja un pārunu sākumu atlika uz šī gada pirmo pusi.

Sportists uzsver, ka "Mercedes-Benz" viņu atbalsta jau kopš 1998. gada un 2018. gadā varēs svinēt šīs sadarbības divdesmitgadi.

Sportists pievienojās "Mercedes" komandai pirms 2013. gada F1 sezonas, bet pirms tam bija startējis tikai "McLaren" vienībā, kas kopā ar kompāniju "Mercedes" viņu bija atbalstījusi jau kopš autosportista karjeras pirmsākumiem. Kopš pievienošanās "Mercedes" F1 komandai, brits ir guvis 15 uzvaras, kā arī pērn otro reizi kļuva par F1 čempionu, palīdzot komandai uzvarēt arī Konstruktoru kausā.

Pirms šonedēļ gaidāmajām sacīkstēm Monako Hamiltonam ir 20 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Niko Rosbergu, kurš šajā trasē uzvarējis pēdējos divus gadus pēc kārtas, turklāt ieguva pirmo vietu arī iepriekšējā posmā Spānijā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-20 15:48, pirms 9 gadiem
Varees turpinaat pogaat aaraa Fetelu. Shogad dabuus 3. titulu un jau no vinja atpaliks tikai par 1 titulu, kas tikai pierada to, ka Hamis ir ne par gramu sliktaks pilots par Sebu.

  -3 [+] [-]

, 2015-05-20 16:59, pirms 9 gadiem
Tad ir jagaida pazinojums par Alonso karjeras beigam, tas vai vins bus Makos nakosaja sezona 50/50.

     [+] [-]

, 2015-05-20 21:24, pirms 9 gadiem
Runā, ka līguma summa esot 140 milj. dolāri.