Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Mašīnas apgūšana man paņēmusi pārāk daudz laika"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Mašīnas apgūšana man paņēmusi pārāk daudz laika"
Kimi Raikonens
Foto: XPB/Press Association Images/Scanpix

Nespējis kāpt uz pjedestāla nevienā no pirmajiem trim F1 sezonas posmiem, somu pilots Kimi Raikonens atzīst, ka viņam bijis nepieciešams pārāk daudz laika, lai pierastu pie jaunā "Ferrari SF70H" sacīkšu auto. Sportists gan atzīst, ka šobrīd jau tajā jūtas daudz labāk, lai gan pēdējie rezultāti vēl to neatspoguļo.

Kamēr Sebastians Fetels divos no pirmajiem posmiem spējis uzvarēt, bet vienā finišējis otrais, Raikonens Austrālijā finišēja ceturtais, Ķīnā palika piektais, bet Bahreinā atkal guva ceturto vietu.

"Ja godīgi, tas paņēmis pārāk daudz laika," runājot par 2017. gada F1 auto apgūšanu, atzīst Raikonens. "Būtu labi, ja viss būtu izdevies uzreiz, bet tā nenotika. Iemeslu tam ir daudz. Posmā Ķīnā nepalīdzēja arī treniņu atcelšana, jo, kad ej cauri kādām problēmām, vienmēr vajag pēc iespējas vairāk laika pavadīt trasē."

Lielākās grūtības pirmajos posmos Raikonenam sagādājusi slikta mašīnas pagriežamība līkumos, tomēr Bahreinā jau viss bijis daudz labāk.

"Šobrīd ar mašīnu esmu diezgan apmierināts," viņš saka. "Jūtu, ka visu darām pilnīgi pareizi. Sacensību laikā jutu, ka mašīna ir ļoti laba, taču pirmajā aplī pats sagādāju sev problēmas, nostādot sevi grūtā pozīcijā."

Pēc pirmajiem diviem posmiem "Ferrari" prezidents Serdžio Markione uzdeva komandas vadītājam Mauricio Arivabenem veikt pārrunas ar Raikonenu, sakarā ar somu pilota slikto sportisko formu. Raikonens atzīst, ka kopš posma Ķīnā ir progresējis, pat, ja tas rezultātos Bahreinā vēl neatspoguļojās.

"Ir palikuši tikai sīkumi, jo kopumā esam aptuveni tur, kur vēlamies būt - tikai jāuzlabo dažas nianses," skaidro Raikonens. "Tas nav nekas liels, taču arī tas ietekmē rezultātus. Tas viss prasa pārāk daudz laika, bet sūdzēties nevaru, jo šis ir mans darbs."

F1 kopvērtējumā Raikonens šobrīd ir ceturtais, jau 30 punktus zaudējot komandas biedram Fetelam, kurš ir līderis.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-04-22 08:31, pirms 7 gadiem
tas taču izsenis ir bijis zināms par nepietiekamas pagriežamības problēmām Raikonenam, bet vai tad par to domāja inženieri uzcepot jauno formulu? diez vai, primāri taisīja taču Fetelim.

     [+] [-]

, 2017-04-22 10:26, pirms 7 gadiem
shumo rakstīja: tas taču izsenis ir bijis zināms par nepietiekamas pagriežamības problēmām Raikonenam, bet vai tad par to domāja inženieri uzcepot jauno formulu? diez vai, primāri taisīja taču Fetelim.
nu tik nesāc. Raikonenam vienmēr ir bijušas kādas problēmas un kapēc Fetelam viss griežas labi, ja jau mašīnas vienādas?

     [+] [-]

, 2017-04-22 11:42, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: nu tik nesāc. Raikonenam vienmēr ir bijušas kādas problēmas un kapēc Fetelam viss griežas labi, ja jau mašīnas vienādas?
mašīnas vienādas, bet piloti atškirīgi ar atšķirīgu pilotēšanas manieri.

     [+] [-]

, 2017-04-22 13:06, pirms 7 gadiem
Domaju Raiko vel izsaus sosezon prognozeju divas uzvaras sosezon tituls tuva ciinjaa ar Hami, Vettelam

  -1 [+] [-]

, 2017-04-22 15:18, pirms 7 gadiem
shumo rakstīja: mašīnas vienādas, bet piloti atškirīgi ar atšķirīgu pilotēšanas manieri.
Kapēc tad netaisa mašīnu atbilstoši Raikonenam? Jo viņam nav motivācijas, viņš jau ir vecs, viņš vnk nav tik ātrs, kā Luiss vai Sebs, viņam ir vienmēr bijušas uzvedības problēmas etc. Protams uz viņu ir jautri skatīties, un viņš ir liela daļa no mūsdienu F1, bet viņš nav 1. pilots.

     [+] [-]

, 2017-04-23 04:59, pirms 7 gadiem
Prikshaans rakstīja: Kapēc tad netaisa mašīnu atbilstoši Raikonenam? Jo viņam nav motivācijas, viņš jau ir vecs, viņš vnk nav tik ātrs, kā Luiss vai Sebs, viņam ir vienmēr bijušas uzvedības problēmas etc. Protams uz viņu ir jautri skatīties, un viņš ir liela daļa no mūsdienu F1, bet viņš nav 1. pilots.
Pagajusaja gadaa,kad masiinas bija liidzvertiigas,bijaarii liidzveertiiga ciinja. Fetels jaunoformulu ir apguvis aatraak,bet nu redzeesim, kaa buus taalaaak.