Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Komanda grib redzēt mani kā Fetela panākumu turpinātāju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Komanda grib redzēt mani kā Fetela panākumu turpinātāju"
Makss Verstapens pēc izlidošanas no trases testos
Foto: EPA/Scanpix

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko, kuram komandā ir liela ietekme, izvēlējies Maksu Verstapenu kā Sebastiana Fetela pēcnācēju un vēlas panākt, lai tieši holandietis kļūtu par pasaules čempionu.

Lai gan vismaz vienlīdz labu sniegumu demonstrē Daniels Rikjardo, viņa nākotne komandā ir neskaidra, jo sportists kavējas pagarināt līgumsaistības.

"Esmu viņa jaunais projekts," runājot par Marko plāniem, intervijā "Auto Bild" stāsta 20 gadus vecais Verstapens. "Viņš vēlas atkārtot Fetela stāstu un uzvarēt pasaules čempionātā."

Daudzi uzskata, ka Verstapens ir pārāk agresīva stila braucējs, lai kļūtu par F1 čempionu, tomēr pats sportists atzīst, ka viss atkarīgs no apstākļiem.

"Ja es cīnītos par titulu, uzņemtos mazāk riska, jo otrā vieta var nogādāt tevi tuvāk titulam nekā izstāšanās," skaidro Verstapens. "Tā vienkārši būtu psiholoģiski cita pieeja. Pagājušajā gadā es gribēju uzvarēt par katru cenu, jo man nebija ko zaudēt. Es ticu, ka zinu, kas tieši jādara, lai kļūtu par pasaules čempionu."

Daži domā, ka Verstapena iespēja varētu atnākt jau šogad, par ko pats sportists gan nav tik drošs: "Šogad gribu aizvadīt stabilāku sezonu nekā pērn. Gribu, lai ir mazāk neveiksmju, gribu atkal uzvarēt sacīkstēs, ja tas būs iespējams, kā arī būtu jauki pirmo reizi iegūt "pole position"."

Viens no jaunības rekordiem, ko Verstapens vēl nav pārspējis ir kļūšana par jaunāko F1 čempionu. Šis panākums aizvien pieder Fetelam, kurš savulaik "Red Bull" sastāvā guva četrus titulus, bet tagad startē "Ferrari" komandā.

"Zinu, ka rekordi Sebastianam ir ļoti svarīgi, arī man tie šķiet forši, taču rekordi nav tā lieta, ko man dzīvē patiesi vajag," saka Verstapens. "Man svarīgākais ir kādudien būt par pasaules čempionu."

Izmantotie resursi:
F1Today.net