Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" pārliecināta, ka stūres izgudrojums ir noteikumu robežās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Mercedes" pārliecināta, ka stūres izgudrojums ir noteikumu robežās
Lūiss Hamiltons. Foto: AP/Scanpix

F1 jaunā sezona startēs pēc trim ar pusi nedēļām. Komandas aizvada testa braucienus, un plašas diskusijas sākušās pēc "Mercedes" jaunieveduma – stūres, ko iespējams iebīdīt dziļāk vai pavilkt laukā, lai mainītu priekšējo riteņu leņķi attiecībā pret formulu.

"Ceram, ka jaunievedums būs noderīgs," teica "Mercedes" komandas tehniskais direktors Džeimss Alisons, kurš saprotamu iemeslu dēļ nevēlējās iedziļināties detaļās. Viņš pauda, ka FIA ir informēta par notiekošo un ka viss noritējis noteikumu robežās. "Noteikumos ir skaidri pateikts, kas ir atļauts saistībā ar stūrēšanas iekārtām. Esam ļoti droši, ka mūsu risinājums atbilst noteikumiem."

"Ceru, ka spēsiet piedot man, bet nevēlos stāstīt neko vairāk. Esmu priecīgs, ka sistēma ir mūsu formulās, ka tā izskatās noderīga, un jau tuvākajās dienās redzēsim, ko no tā varam iegūt," teica Alisons. Diezgan skaidrs, ka izgudrojums dod "Mercedes" priekšrocības – citādi netiktu pieņemts lēmums par to ieviešanu jaunajās formulās. Tas nozīmē, ka konkurentiem būs nepieciešamas nedēļas vai pat mēneši, lai izstrādātu ko līdzīgu.

"Mercedes" aizvada testa braucienus Barselonas trasē, un video redzams, kā Lūiss Hamiltons apļa laikā izbīda un iebīda stūri, tādējādi regulējot priekšējo riteņu leņķi. "Skatoties no drošības viedokļa, nav bijušas nekādas problēmas, un arī FIA nav izvirzījusi nekādas pretenzijas," teica Hamiltons. "Ir patīkami redzēt, ka komanda cenšas ieviest inovācijas, lai joprojām būtu priekšā konkurentiem. Mūsu komandā ir spoži prāti."

Parasti formulām priekšēji riteņi ir ar leņķi uz ārpusi, lai dinamiskāk izbrauktu līkumus. Jaunievedums paredz, ka taisnēs riteņus iespējams iztaisnot, lai palielinātu ātrumu un izlīdzinātu nodilumu. Savukārt līkumos riepas atgriežas jau iepriekš pierastajā pozīcijā.

Hamiltonam pašlaik ir seši pasaules čempiona tituli. Septītais viņam ļautu panākt rekordu, kas pieder Mihaelam Šūmaheram. "Mercedes" komandai ir seši Konstruktoru kausi pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2020-02-20 22:10, pirms 4 gadiem
Viss ko izdomā un dara Mercedes ir Ok. Ja kāda cita komanda ko mēģina tad tas neatbilst noteikumiem. Sen jau skaidrs ka Mercedes Fia un F1 vadību ir iebāzis sev kabatā

     [+] [-]

, 2020-02-21 07:59, pirms 4 gadiem
Vairāk nekā 50 gados neviens nebija aizdomājies līdz tādam risinājumam?