Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons nevēlas dalīties informācijā ar komandas biedru Botasu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons nevēlas dalīties informācijā ar komandas biedru Botasu
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons atzinis, ka nevēlas sniegt nekādu informāciju savam jaunajam komandas biedram Valteri Botasam, kas varētu palīdzēt uzlabot viņa ātrumu, tajā pašā laikā noliedzot, ka "Mercedes" iekšienē un abu pilotu starpā būtu sākušās kādas nesaskaņas.

Kompānijas "UBS" veidotā intervijā Hamiltons atzinis, ka nevēlas atklāt Botasam datus, ko iegūst braukšanas laikā, lai gan šobrīd tie ir brīvi pieejami.

"Es braucu trasē, veicu savus apļus, esmu izdarījis visus mājasdarbus, bet kāds cits pilots to visu var redzēt," sūdzas Hamiltons. "Manuprāt, tā nevajadzētu būt. Es jau esmu runājis ar savu komandu. Negribu, lai mans komandas biedrs redz manus datus. Nešķiet godīgi, ka man ir iespēja pētīt viņa iegūto informāciju un viņam - manējo. Braukšanas laikā mēs katrs izvēlamies savus bremzēšanas punktus, apzinām trases nelīdzenās vietas un tās vietas, kur uz asfalta ir vairāk gumijas. Tas viss tiek izmantots, lai pilots līkumos varētu pabraukt ātrāk. Viens varbūt no dabas var izdarīt vairāk nekā otrs, iegūstot vairāk šādas informācijas, bet publiski pieejamo datu dēļ otrs var tevi kopēt. Tā ir lieta, kas man tiešām nepatīk, jo tas palīdz otram pilotam nokļūt tuvāk. Tieši tāpēc man patīk kartings, jo tur tikai reti lieli talanti spējīgi rādīt spīdošu sniegumu."

Vēlāk gan paša publicētā paziņojumā Hamiltons uzsvēra, ka šis komentārs nav attiecināms tieši uz "Mercedes" un viņa jauno komandas biedru Botasu, kurš stājies Niko Rosberga vietā, bet gan situāciju kopumā.

"Gribu viest skaidrību, ka tas nav "uzbrauciens" manai komandai," raksta Hamiltons. "Tas ir mans personīgais viedoklis par datu pieejamību, par šo čempionātu kopumā. Tāds ir bijis mans viedoklis jau kopš debijas Formulā 1, un tāds tas ir arī desmit gadus vēlāk. Mums komandā nav pilnībā nekādu problēmu, un man personīgi nav nekādu nesaskaņu arī ar Botasu."

Hamiltona un Botasa iespējamais duelis cīņā par uzvarām un 2017. gada F1 titulu ir galvenā intriga, kas tiek gaidīta jaunajā sezonā. Oficiālie F1 testi sāksies jau nākamnedēļ, bet pirmās sacīkstes plānotas martā.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...

  +2 [+] [-]

, 2017-02-21 08:05, pirms 7 gadiem
Hamim kkā ar to izpratni par lietām ir švaki. Tā arī 10 gadu laikā nav sapratis, ka viss nav tikai ap viņa čempiona titulu...komanda tērē tos entos miljonus un loģiski, ka komandas interesēs ir lai ABI tās piloti brauktu pēc iespējas ātrāk un tajā pasākumā ietilpst ABU komandas braucēju strādāšana komandas interesēs. Ja Hami tas neapmierina, lai dibina savu privāto komandu un tur savus datus seifā un cīnās par tituliem

  +1 [+] [-]

, 2017-02-21 08:17, pirms 7 gadiem
Un to saka cilveeks, kuram auto ir par 1 sek videeji aatraaks aplii nekaa paareejiem pilotiem. Ai ai ai..Kaut kas jau jaachiikst ir, ja ar visizsmalcinaataako auto paliec janjos...

     [+] [-]

, 2017-02-21 10:12, pirms 7 gadiem
Ko jūs te lejat! Komanda tak saņem datus no abiem pilotiem un izmanto tos! Tas ir pareizi, ka katrs brauc kā māk! Apsurds drīzāk ir tas, ka mašīnai kaut kas neiet un komanda nedrīkst to pilotam teikt, bet pilotam pašam ir jāmeklē risinājums!
Tas, ka Hamiltons māk labāk izbraukt līkumu vai precīzāk nobremzēt, tā ir viņa darīšana, lai otrs pilots testējās un meklē pats savus regulējumus un braukšanas stilu!

     [+] [-]

, 2017-02-21 16:05, pirms 7 gadiem
komandas interesēs par tādu čīkstēšanu vajadzētu Hamiltonu atstāt bez algas uz pāris mēnešiem, lai zin kas ir ieguldījis naudu panākumu gūšanai un ka komandas interesēs ir lai abi braucēji gūtu maksimāli labus rezultātus

  -1 [+] [-]

, 2017-02-21 16:48, pirms 7 gadiem
Čalis vienkārši raustās!

  -1 [+] [-]

, 2017-02-21 18:26, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Hamim kkā ar to izpratni par lietām ir švaki. Tā arī 10 gadu laikā nav sapratis, ka viss nav tikai ap viņa čempiona titulu...komanda tērē tos entos miljonus un loģiski, ka komandas interesēs ir lai ABI tās piloti brauktu pēc iespējas ātrāk un tajā pasākumā ietilpst ABU komandas braucēju strādāšana komandas interesēs. Ja Hami tas neapmierina, lai dibina savu privāto komandu un tur savus datus seifā un cīnās par tituliem
jeb īsāk sakot Hamis ir viens pretīgs tipiņš....