Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No 2019. gada F1 pilotu minimālais svars noteikts 80 kg

Juris Grīns
Juris Grīns

No 2019. gada F1 pilotu minimālais svars noteikts 80 kg
Foto: AP/Scanpix

F1 Komisija vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu no 2019. gada nodalīt mašīnas un pilota minimālo svaru. No aiznākamās sezonas pilotam būs noteikts minimālais svars 80 kg.

Ņemot vērā, ka šogad tiks izmantots galvas aizsargrežģis jeb Halo ierīce, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) uz gaidāmo sezonu minimālo svaru palielinājusi par sešiem kilogramiem. Līdz ar to šogad mašīna, ieskaitot pilotu, bet bez degvielas, nedrīkstēs svērt mazāk par 734 kg.

Savukārt jau 2019. gada "Formula 1" sezonā minimālais svars tiks rēķināts atsevišķi. Pilota minimālais svars noteikts 80 kg apjomā, taču tas, protams, nenozīmē, ka nedrīkstēs svērt mazāk - gadījumā, ja sportists ir vieglāks, formulā tiks ievietots balasts, kas kompensēs šo iztrūkumu līdz minimālajam svaram.

Tas dos priekšrocības sportistiem, kas ir augumā garāki un līdz ar to pat ar īpaši stingru diētu palīdzību nav spējīgi sasniegt tik mazu svaru kā tie, kuru garums ir īsāks. Kā zināms, iepriekšējās sezonās sportisti nereti atzinuši, ka bijuši spiesti pielietot teju drastiskas diētas.

Tiesa, tie, kuru svars būs virs 80 kg, noteikti nebūs ieguvēji.

Līdz 1995. gadam pilota svars netika iekļauts mašīnas minimālā svara prasībās.

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.