Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Ferrari" paziņo jaunā F1 modeļa prezentācijas datumu

"Ferrari" paziņo jaunā F1 modeļa prezentācijas datumu
Foto: Ferrari

Aizvadītās sezonas "Formula 1" Konstruktoru kausa vicečempione "Ferrari" paziņojusi, ka 2018. gada sacīkšu auto prezentēs 22. februārī.

Itāļu komanda, kas nākamsezon cer gāzt no troņa aizvadīto četru gadu ātrāko vienību "Mercedes", kļuvusi par pirmo, kas izziņojusi jaunā auto prezentācijas datumu. Tā notiks interneta tiešraidē ceturtdien, 22. februārī, bet uzreiz pēc tam mašīna tiks vesta uz Barselonu, kur plānota filmēšanās diena. Savukārt jau pirmdien, 26. februārī turpat Barselonas trasē sāksies pirmssezonas oficiālie F1 testi.

"Ferrari" ikgadējās Ziemassvētku pusdienās, kas veltītas žurnālistiem un notiek Maranello, rūpnīcas prezidents Serdžio Markione izteica pilnīgu pārliecību, ka arī 2018. gada F1 sezonā tā cīnīsies par titulu.

Tajā pašā laikā Markione pievērsās arī ne tik priecīgai tēmai, atgādinot, ka "Ferrari" draudi par aiziešanu no pasaules čempionāta pēc 2020. gada sezonas beigām jāuztver nopietni. Jau ziņots, ka "Ferrari" varētu aiziet no "Formulas 1", ja tiks pieņemti noteikumi, kas neatbilst šīs komandas filozofijai.

"Daži saka, ka mūsu draudi ir blefs, bet viņi spēlējas ar uguni," izteicās Markione. "Situācija kopš 2015. gada ir mainījusies. Kopš tā laika ikvien zina, ka, ja mēs kaut ko draudam, tad to arī piepildām. Pastāv iespēja, ka 2020. vai 2021. gadā tiks izveidots alternatīvs čempionāts, mēs nedrīkstam ignorēt šādu iespējamību, bet es dotu priekšroku iespējai no tā izvairīties, ja tas būs iespējams."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.