Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica un Di Resta noslēdz "Williams" pārbaudes testus

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica un Di Resta noslēdz "Williams" pārbaudes testus
Foto: AFP/Scanpix

Autosportisti Roberts Kubica un Pols di Resta ir noslēguši F1 testus "Williams" komandā, kuru laikā tika pārbaudīts viņu ātrums un gatavība startēt sacīkstēs 2018. gada sezonā.

Pirmie testi pirms aptuveni nedēļas notika Lielbritānijā, Silverstounas trasē, kamēr otro reizi pie 2014. gada specifikācijas mašīnas stūres sportisti sēdās pēdējās dienās Ungārijā, Hungaroringā.

Pirmais testus pabeidza Kubica, kurš plāno atgriezties F1 čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma. "Williams" komanda paziņoja, ka diena bijusi produktīva un tā turpina izvērtēt, kuram pilotam piedāvāt līgumu uz nākamo F1 sezonu, taču sīkākus komentārus par testiem nesniedza.

Tikmēr pēc tam otros testus aizvadīja bijušais "Force India" pilots Pols di Resta, kurš šogad ir "Williams" rezervists un paralēli pārstāvēja "Mercedes" nometni Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), kur sezonu noslēdza 11. vietā, izcīnot uzvaru vienā no sacīkstēm. Ungārijas F1 posmā šogad Di Resta aizstāja Felipi Masu, taču piedzīvoja izstāšanos.

Pēc Di Restas testiem komanda paziņoja, ka tā bijusi aizņemta diena, joprojām notiek pilotu izvērtēšana un "Williams" nesteigsies ar lēmuma paziņošanu.

Zināms, ka "Williams" sastāvā nākamgad paliks Lenss Strols, kamēr uz otro vietu pretendē gan Kubica un Di Resta, gan pašreizējais komandas pilots Masa un "Mercedes" aizbildniecībā esošais Paskāls Verleins.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...