Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetela bojātā aizdedzes svece izmaksājusi 59 eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetela bojātā aizdedzes svece izmaksājusi 59 eiro
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Aizdedzes svece, kuras dēļ Japānas F1 posmā jau sacensību sākumā bija spiests izstāties titula pretendents Sebastians Fetels, maksā 59 eiro, atklājusi sportista pārstāvētā "Ferrari" vienība. Tās prezidents Serdžio Markione atzīst, ka nepilnīga kvalitātes kontrole ir tas iemesls, kādēļ komanda pēdējo sacīkšu laikā lielā mērā pasliktinājusi izredzes uzvarēt pasaules čempionātā.

Pēc posma Suzukas trasē sezonas līdera Lūisa Hamiltona pārsvars pār Fetelu sasniedzis 59 punktus, un "Mercedes" pilots jau šīs nedēļas nogalē gaidāmajās sacīkstēs ASV teorētiski var nodrošināt 2018. gada titulu.

"Ferrari" prezidents Markione atzīst, ka dažādu ar tehniku un tās izturību saistītu sīkumu ignorēšana kvalitātes kontroles departmentā šobrīd liek maksāt komandai augstu cenu. Zināms arī, ka aizdedzes sveces, ko mehāniķi nepaspēja nomainīt pirms starta Japānas Grand Prix, vērtība ir 59 eiro.

"Tas bija tehnisks nieks, kas atstāja iespaidu uz miljoniem eiro vērtu sacīkšu mašīnu," norāda Markione. "Tā bija problēma, ko mēs, iespējams, jau ilgu laiku bijām ignorējuši, jo tā nešķita gana svarīga. Tagad mēs esam redzējuši vismaz trīs gadījumus, kur šādi sīkumi ir radījuši tiešu ietekmi uz rezultātiem. Mēs to izlabosim."

Markione jau pēc posma Malaizijā izteicās, ka tiks veiktas būtiskas pārmaiņas "Ferrari" kvalitātes kontroles nodaļā, atzīstot, ka daudzas kļūdas pieļāvuši jaunie un nepieredzējušie darbinieki. Lai gan izredzes uz titulu nav lielas, "Ferrari" neplāno padoties un vēl cer uz cīņu.

"Bez jebkādas augstprātības varu teikt, ka šobrīd esam vienādā līmenī, ja ne ātrāki par "Mercedes" komandu," viņš saka. "Esmu pārliecināts, ka, ja mums nebūtu bijušas šīs problēmas pēdējo trīs posmu laikā, šobrīd diskusijas būtu pavisam citādas. Sezona vēl nav zaudēta, vēl ir, ko darīt. Negribu runāt par neveiksmēm, jo tām neticu. Svarīgi nezaudēt pārliecību, kas mums ir ļāvusi nokļūt tik tālu. Esmu drošs, ka nākamo četru posmu laikā spēsim samazināt "Mercedes" komandas pārsvaru."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2017-10-19 12:08, pirms 7 gadiem
Sakritība, ka 59 punkti un 59 eiro?

     [+] [-]

, 2017-10-19 23:03, pirms 7 gadiem
mūsējās csdd apskates viņiem trūkst