Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" netiks pie "Mercedes" motoriem

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" netiks pie "Mercedes" motoriem
Foto: ROKiT Williams Racing

F1 čempionātā startējošā komanda "Williams" panākusi ilgtermiņa sadarbības līgumu ar "Mercedes" rūpnīcu, kā rezultātā izmantos tās ražotos motorus vēl vismaz līdz 2025. gadam.

Ar "Mercedes" jaudas agregātiem leģendārā "Williams" vienība startē kopš 2014. gada, kad sākās tā saucamā turbo ēra. Pirmās divas sadarbības sezonas izvērsās ļoti veiksmīgas, jo gan 2014., gan 2015. gadā tika sasniegta trešā vieta Konstruktoru kausā. Pēc tam rezultāti kļuva arvien vājāki un pēdējos divus gadus "Williams" ir lēnākā komanda čempionātā.

Baumoja, ka "Mercedes" varētu pārtraukt sadarbību ar "Williams", atkal piegādājot motorus "McLaren". Tādā gadījumā "Williams" nāktos izmantos "Renault" ražotos dzinējus, taču spekulācijās paustais nav piepildījies.

Oficiālais paziņojums par sadarbības turpināšanu arī liek noprast, ka "Mercedes" rūpnīca ir pieņēmusi lēmumu palikt F1 pasaules čempionātā pēc 2020. gada sezonas, lai gan šobrīd vēl nav skaidrības par tehnisko noteikumu izmaiņām, kas stāsies spēkā pēc tam. Vācu rūpnīcas F1 projekta boss Toto Volfs pirms kāda laika izteicās, ka lēmums tiks pieņemts tikai tad, kad būs skaidrība par "Liberty Media" plāniem.

"F1 čempionātā "Williams" ir viena no vēsturiskajām komandām, un "Mercedes" lepojas, ka var uzskatīt to par daļu no savas ģimenes," paziņojot par sadarbības turpināšanu, sacīja Volfs. "Pēdējās sezonās tā piedzīvojusi grūtus laikus, bet reizē pierādījusi savu izturību un rakstura spēku, cenšoties atgriezties tur, kur šai komandai ir jābūt."

Savā pastāvēšanas vēsturē "Williams" vienība uzvarējusi 114 posmos, deviņas reizes triumfējusi Konstruktoru kausā, kā arī septiņas reizes tās sastāvā piloti kļuvuši par F1 čempioniem individuālajā ieskaitē.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...