Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" satraukta par sava pilota aizliegumu piedalīties F1 testos

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" satraukta par sava pilota aizliegumu piedalīties F1 testos
Dens Tiktams
Foto: Red Bull

"Red Bull" komanda atzinusi par negodīgu situāciju, kurā viņu attīstības programmas pilots Dens Tiktams, lai gan guvis lielus panākumus mazāku klašu formulu sacīkstēs, šovasar nedrīkst piedalīties jauno braucēju F1 testos.

Prestižo Makao "Grand Prix" F3 sacensību uzvarētājs Tiktams, kurš turklāt ir ceļā uz 2018. gada Eiropas F3 čempiona titulu, pretendē uz Brendona Hārtlija vietu "Toro Rosso" vienībā 2019. gada F1 sezonā. Diemžēl pagaidām viņam liegta dalība pat oficiālajos testos, jo tādi ir Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikumi, kas attiecas uz F1 superlicences iegūšanai nepieciešamajiem punktiem.

Jauno braucēju testi plānoti pēc Ungārijas "Grand Prix" posma, kas notiks 29. jūlijā.

"Manuprāt, tas ir diezgan negodīgi, ka pilots, kurš ir uzvarējis Makao un šogad gūst uzvaras "Formula 3" sacīkstēs, nedrīkst piedalīties F1 jauno braucēju testos," atzīst "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "To būtu jāizvērtē. To nosakot, FIA noteikti domāja par pilotiem, kas ir sasnieguši daudz mazāk."

Šobrīd 19 gadus vecajam Tiktamam ir divi F1 superlicences kontā ejošie punkti par panākumu 2015. gadā "MSA Formula" čempionātā, kuru termiņš beigsies šī gada izskaņā. Ja viņš kļūs par Eiropas F3 čempionu, kopumā viņam būs 30 punkti, līdz ar to, lai tiktu pie F1 superlicences, pietrūks vēl desmit. Tiesa, ar to pietiktu Starptautiskajai A licencei, kas dotu atļauju piedalīties F1 testos un "Grand Prix" nedēļas nogaļu treniņbraucienos piektdienās.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...