Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Oficiāli: Hamiltons beidzot paraksta bagātīgu jaunu līgumu ar "Mercedes"

Oficiāli: Hamiltons beidzot paraksta bagātīgu jaunu līgumu ar "Mercedes"
Lūiss Hamiltons
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

"Mercedes" F1 komanda šodien oficiāli apstiprināja, ka ir beidzot noslēgts jauns līgums ar autosportistu Lūisu Hamiltonu, kurš līdz ar to vācu vienības sastāvā startēs vēl vismaz nākamās divas sezonas.

Hamiltons "Mercedes" komandai pievienojās pirms 2013. gada F1 sezonas, bet 2015. gadā parakstīja jaunu kontraktu, kura termiņš beigsies šī gada nogalē. Jau ilgāku laiku notika pārrunas par trešo termiņu, tomēr oficiālais paziņojums ievērojami aizkavējās.

Tagad kļuvis skaidrs, ka līgums ir noslēgts līdz 2020. gada beigām. Tikmēr neoficiāli zināms, ka Hamiltona alga sezonā būs 45 miljoni eiro, vēsta "The Guardian", "BBC", kā arī citi mediji. Līdz ar to viņš nākamos gadus būs vislabāk apmaksātais britu sportists.

"Ir labi uzlikt parakstu uz papīra, izplatīt paziņojumu un tad atgriezties pie ikdienas pienākumu pildīšanas," sacīja četrkārtējais F1 pasaules čempions Hamiltons. "Kopā ar "Mercedes" ģimeni esmu jau 20 gadus un nekad šajā komandā neesmu juties labāk kā tagad. Esam uz viena viļņa gan trasē, gan ārpus tās. Ceru uz jaunām uzvarām nākotnē. Esmu drošs, ka "Mercedes" komanda ir īstā vieta, kur pavadīt tuvākos gadus."

Šobrīd Hamiltonam ir 33 gadi un tika baumots, ka jau pēc šīs sezonas viņš savu autosportista karjeru varētu noslēgt, iespējams, lai pilnvērtīgi pievērstos mūziķa gaitām, ko jau ir uzsācis.

"Formulā 1" viņš startē kopš 2007. gada, pirmās sešas sezonas aizvadot "McLaren" komandā, kas tolaik izmantoja "Mercedes" ražotos motorus un cieši sadarbojās ar Vācijas autoražotāju. "McLaren" sastāvā viņš 2008. gadā ieguva pirmo F1 titulu, šo panākumu jau "Mercedes" vienības rindās atkārtojot 2014., 2015. un 2017. gadā. Kopumā līdzšinējā F1 braucēja karjerā Hamiltons aizvadījis 218 sacīkstes, uzvarējis 65 no tām, 76 reizes startējis no "pole position", 124 reizes kāpis uz pjedestāla un 38 sacensībās sasniedzis ātrāko apli.

Izmantotie resursi:
BBC - Home
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2018-07-19 14:31, pirms 6 gadiem
vislabāk apmaksātais britu sportists?

vai tad neviens britu superboxeris nenopelnīs vairāk?
, 2018-07-19 14:57, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: vislabāk apmaksātais britu sportists?

vai tad neviens britu superboxeris nenopelnīs vairāk?
Kurš tieši?

Un rēķinies, ka boxeriem nav regulārs noteikts cipars.
, 2018-07-19 20:32, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!
, 2018-07-19 20:48, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> sisisa.tk
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.