Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons kļuvis par visu laiku bagātāko britu sportistu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons kļuvis par visu laiku bagātāko britu sportistu
Lūiss Hamiltons. Foto: Facebook.com/LewisHamilton

Seškārtējais "Formula 1" pasaules čempions Lūiss Hamiltons pēdējo četru gadu laikā savu bagātību ir dubultojis, kļūstot par turīgāko sportistu Apvienotajā Karalistē.

Britu izdevums "The Sunday Times" publiskojis valsts 1000 bagātāko cilvēku sarakstu, kurā atrodami arī pāris panākumiem bagāti sportisti. Hamiltona bagātība tiek lēsta 246 miljonu eiro apmērā un, lai gan šajā ziņā viņš nekonkurē ar turīgākajiem citu jomu pārstāvjiem, sporta nozarē viņš pārspējis līdzšinējos rekordus, arī futbolistu Deividu Bekhemu, kura bagātība 2013. gadā sasniedza 223 miljonus eiro.

Pašlaik Hamiltonam ir 35 gadi, bet ceļš uz virsotnēm bija ilgs un smags. Savulaik viņa tēvs Entonijs strādāja trīs algotās darbavietās, lai varētu pabalstīt sava dēla startus autosportā. Liels pavērsiens nāca 1998. gadā, kad tobrīd 13 gadus veco pilotu savā junioru programmā iekļāva tā brīža vadošā F1 komanda "McLaren". Turpinājumā Hamiltons debijas sezonā kļuva par GP2 (tagad - F2) čempionu, un 2007. gadā "McLaren" deva iespēju jaunajam talantam debitēt F1 sacīkstēs. "McLaren" sastāvā Hamiltons guva pirmo no saviem tituliem, bet pārējos piecus sasniedzis jau "Mercedes" braucēja statusā.

Ārpus "Formulas 1" Hamiltonam ir citas aizraušanās, kas nes ienākumus. Sadarbība ar "Tommy Hilfiger" novedusi pie tā, ka šis apģērbu zīmols kļuvis par vienu "Mercedes" vienības sponsoriem, savukārt pagājušajā gadā sportists atvēra savu vegānisko ēdienu restorānu ķēdi "Neatburger".

Kopumā "Top 1000" sarakstā šogad iekļauti divi profesionāli sportisti. Otrais bagātākais Apvienotajā Karalistē ar 190 miljoniem eiro ir golferis Rorijs Makilrojs.

Izmantotie resursi:
The Times & The Sunday Times