Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Batons: "Binoto kļūdās, ja domā, ka Sainss ienesīs komandā mierīgu atmosfēru"

Batons: "Binoto kļūdās, ja domā, ka Sainss ienesīs komandā mierīgu atmosfēru"
Foto: Scuderia Ferrari

Bijušais F1 pilots Felipe Masa uzskata, ka Karlosam Sainsam ir viss nepieciešamais, lai "Ferrari" sastāvā viņš varētu kļūt par pasaules čempionu. Tikmēr Džensons Batons brīdina, ka Matija Binoto kļūdās, ja uzskata, ka Sainss komandā radīs mierpilnu atmosfēru un neizaicinās Šarlu Leklēru uz cīņām savā starpā.

25 gadus vecais Sainss no nākamā gada kļūs par komandas biedru 22 vecajam Leklēram, un tas būs "Ferrari" komandas viens no jaunākajiem sastāviem vēsturē. Pērn Leklērs ienāca komandā, uzvarēja divos posmos un kopvērtējumā pārspēja pieredzējušo Sebastianu Fetelu. Ko pret Leklēru spēs parādīt Sainss?

"Ja Binoto izvēlējās Karlosu, jo uzskata, ka viņš ir labs pilots, bet nemetīs izaicinājumu Šarlam, viņš ir pieļāvis kļūdu," prāto 2009. gada čempions Batons. "Sainsam ir uzvarētāja gēns, tāpat kā viņa tēvam. Viņš gribēs iespēju izmantot pilnībā un kļūt par pasaules čempionu. Binoto ir izvēlējies nepareizo cilvēku, ja komandas iekšienē grib labu atmosfēru."

Batons atzīst, ka pēdējā laika paziņojumi bijuši negaidīti: "Redzēsim, kā tas nostrādās. Šobrīd ir savāds periods. Mēnešiem ilgi neesam redzējuši mašīnas trasē, un ir neparasti, ka šajā brīdī tiek pieņemti lēmumi par pilotiem. Parasti tas notiek sezonas vidū, jo tobrīd ir redzams, kāds ir konkrētā pilota sniegums. Varbūt Fetels šogad jau būtu uzvarējis četrās vai piecās sacīkstēs, un tad viņu lēmums būtu citāds."

Tikmēr Masa, kurš pats vistuvāk titulam bija 2008. gadā, kad ieguva otro vietu, arī saskata Sainsā potenciālo čempionu.

"Leklērs komandā ienāca kā otrais numurs, bet parādīja, uz ko ir spējīgs, un viss ātri mainījās," saka Masa. "Arī tagad var būt tāpat. Komandai ir jādot viņiem abiem līdzvērtīgas iespējas. Domāju, ka viņš var kļūt par čempionu, bet tas atkarīgs no paša Sainsa. Paskatīsimies, kā viņam veiksies pirmajā sezonā, bet viņam ir vajadzīgais talants un spējas. Jau pirmajā gadā "Toro Rosso" komandā viņš parādīja sevi, kad cīnījās ar Verstapenu. Kopš tā laika Sainss ir audzis un guvis pieredzi, kļuvis gudrāks. Tomēr nav citas tāds komandas kā "Ferrari", kas uz pilotiem izdarītu vēl lielāku spiedienu. Būt par pilotu šajā komandā nav viegli."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...


, 2020-05-19 20:22, pirms 4 gadiem
Massa laikam ir aizmirsis savu līgumu ar Ferrari.
Sainss pēc līguma parakstīšanas vispār neko nav teicis, nav sniedzis īpašas intervijas, utt., jo viss ir pakārtots Lekleram.
Ferrari domā par nākotni, komandā ir jauns pilots, kurš pierādīja, ka ir labāks pilots nekā Feteļš, bet var sasniegt vairāk, ja iekšējo sistēmu pielāgo tikai un vienīgi viņa vajadzībām.
Varbūt Batons ir stāvā sajūsmā par pilotu, kurš ir dabūjis 4 titulus ar dominējošu formulu, Batons stāstīja, ka Feteļš atgriežas stiprāks, bet daudzi, tai skaitā es, uzskatu, ka 2017.gada Singapūra, un ntie 2018.gada sezonas virtuļi trasē pierāda, ka Feteļš ir vēl vājāks nekā 2014.gadā.
p.s. ar 2018.gada un 2019.gada virtuļiem Moncā pats Feteļš viennozīmīgi iznīcināja itāļu atbalstu sev. Viņiem ir cits varonis, un itāli tic, ka Leklerks arī tirulu dabūs + Sainss kā Massa būs uzticams ieroču nesējs.
, 2020-05-19 22:59, pirms 4 gadiem
Interesanti, ka Brandls šajā pašā intervijā minēja, ka Ferrari nevienā brīdī neesot plānojuši paturēt Sebu, lēmums par pilota maiņu esot bijis ātrs.
Bet jāpiekrīt Batonam, ka šī situācija pilotu tirgū ir ļoti neparasta, ja sezona noritētu un Sebs šobrīd būtu čempionāta līderis, neviens pat neapsvērtu iespēju no viņa atbrīvoties.
, 2020-05-19 23:53, pirms 4 gadiem
Sebam vajag motivāciju, kā tas bija pirmajos gaids Ferrari. Ja sajutīs "asins garšu" būs bīstams jebkurā no TOP komandām.
, 2020-05-20 00:12, pirms 4 gadiem
Domāju, ka Vetels tik ātri par savu nākotni neko neizlems, bet iespēja ir došanās atpūtā vai braukšana Mercedes, kas gan ar līgumu var nogaidīt un skatīties atkarībā:
1) ja Botas brauc slikti mana Botasu uz Vetelu, pie tam par mazāku naudu kā Vetelam maksāja Ferrari;
2) ja Hamiltons izdomā doties atpūtā, tad var ņemt Vetelu Ham vietā.
Raselam vajadzētu Williams pacelt līdz vidusmēra līmenim, lai var saprast vai spēj rādīt stabilu sniegumu arī stresainos apstākļos cīnoties par pozīcijām, nevis tikai vizinoties peletona beigās.

Citas komandas nav Veleta varianti:
1) Alfa Romeo - diez vai, tur M.Šūmaheram būs vajadzīga vieta;
2) Alpha Tauri - nu nē, tad jau Red bull, kas teorētiski arī ir variants, ja Albons startēs slikti. Tomēr neesmu pārliecināts, ka Vetelam tas interesē, jo Red Bull ir komanda, kas liek uzsvaru vairāk uz vienu pilotu un tagad tas būs Max. Meršos tomēr abi piloti var cīnīties, piem., Hamiltons ar Rosbergu.
3) McLaren un Ferrari - sastāvs ir nokomplektēts
4) Williams - pārāk švaki;
5) Haas - nav vispār skaidrības par nākotni, ja Vetelam interesēs vidusmēra komandas, tad šī starp citu ticamākā;
6) Aston Martin (Racing Point) - viena vieta ir īpašnieka dēlam, bet Perezam ir līgums
7) Renault - diezgan šaubīgs variants ar bardaku organizācijā.
, 2020-05-20 00:16, pirms 4 gadiem
Protams, ka Saincs neienesīs mieru, tomēr es domāju, ka ar Sebu sastāvā būtu trakāk. Sebam trūkst motivācijas un viņš ļoti daudz reizes ir kļūdījies (Vācijas GP), kā arī vairākas reizes nepakļāvies komandas pavēlēm un pārkāpis savstarpējās vienošanās ar Leklēru (Krievijas GP).

Saincs ir drošāks variants par Rikardo, jo Denijam jau ir pāri 30 un laiks vairs nav daudz atlicis, tāpēc viņš arī varētu uzstāt uz savām interesēm.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.