Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" aizvien cer uz F1 titulu, palīgā steidz Ņūvijs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" aizvien cer uz F1 titulu, palīgā steidz Ņūvijs
Adrians Ņūvijs
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Pēc tam, kad "Red Bull" komanda pirmajos piecos sezonas posmos nav spējusi izrādīt konkurenci cīņā par uzvarām, tās vadība tomēr nav zaudējusi cerības iegūt 2017. gada F1 titulu savā īpašumā, un, lai uzlabotu izredzes, palīgā steidz izcilais inženieris Adrians Ņūvijs.

"Ņūvijs savulaik konstruēja mašīnas, ar ko "Red Bull" ieguva ne vienu vien titulu gan individuālajā, gan komandu vērtējumā, taču pēdējos gados viņš Formulā 1 strādā uz nepilnu slodzi. Pusi no laika Ņūvijs velta citiem projektiem, piemēram, darbam pie "Aston Martin" hiperauto konstruēšanas, kas jau daļēji pabeigta, un sacīkšu burujahtas izveides.

Kad pirmssezonas testos kļuva skaidrs, ka "Red Bull" nav spējuši izgatavot ātrāko mašīnu, Ņūvijs uzņēmās vairāk laika veltīt F1 komandai. Šogad viņš klātienē apmeklējis jau divus posmus, tostarp pagājušajā svētdienā Spānijā notikušās sacīkstes.

"Viņš uzmanīgi klausās, kas sakāms pilotiem," stāsta "Red Bull" komandas boss Kristians Horners. "Tas ir kā ārsta apmeklējums. Ziemā viņš 50% sava laika veltīja šīs mašīnas izstrādei, bet kopš testiem Barselonā viņš iesaistījies vairāk. Arī turpmāk tas tā turpināsies."

Lai gan pagaidām "Red Bull" nostiprinājusies trešās spēcīgākās komandas statusā, tās konsultants Helmuts Marko noliedz, ka cerības uz titulu jau zudušas.

"Nē, jo tādā gadījumā mēs nedarītu visu to, ko darām," saka Marko, runājot par daudzajiem uzlabojumiem, kas šosezon jau veikti un tiks ieviesti tuvākajā nākotnē. "F1 jaudas agregāts nav parasts - kad iekšdedzes dzinējs darbojas labāk, arī elektriski darbināmā daļa kļūst labāka. Pirmajos četros posmos šķita, ka "Ferrari" ir favorīte, bet Barselonā izskatījās, ka "Mercedes" panākusi lielu progresu dzinēju jomā."

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2017-05-20 09:32, pirms 7 gadiem
var jau faktiski norakstit šosezonu Red Bull

  -1 [+] [-]

, 2017-05-20 10:54, pirms 7 gadiem
Ļoti daudz sakritībām jānotiek, lai RB šosezon vel varētu izcīnīt titulu individuālajā ieskaitē.
Ir F1 vēsturē gadījumi,kad individuālo titulu izcīna pilots,kurš nav uzvarējis nevienā sezonas posmā, bet tad šim pilotam ir jābūt ļoti,ļoti stabilam savā sniegumā, un atlikušajos posmos noteikti jāfinišē vismaz Top 4.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 10:59, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ir F1 vēsturē gadījumi,kad individuālo titulu izcīna pilots,kurš nav uzvarējis nevienā sezonas posmā
Nosauc kaut vienu.

     [+] [-]

, 2017-05-20 11:01, pirms 7 gadiem
Agrāk F1 izstāšanās (arī ātrajām mašīnām) notika daudz biežāk. Jebkurā brīdī varēja kaut kas nokūpēt...Tagad - nekā tamlīdzīga, un ar stabilitāti nepietiek...

     [+] [-]

, 2017-05-20 11:26, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Nosauc kaut vienu.
Jāatzīst,ka Tev taisnība, jo papētot izrādās, ka uz 0 nav palicis neviens, bet ir pārītis, kuri izcīnījuši titulu ar vienu uzvaru sezonā:
1958. gadā Maiks Hotorns;
1982. gadā Keke Rosbergs.

Tiesa, jāatzīst, ka tad posmi arī bija krietni mazāk, bet tas nemaina faktu, ka viņi visu sezonu brauca ļoti stabili. Tam pašam Maikam Hotornam čempiona sezonā bija vel 7 pjedestāli 11 posmos, bet Keke Rosbergam čempiona sezonā bija vel 6 pjedestāli 16 posmos.

     [+] [-]

, 2017-05-20 11:53, pirms 7 gadiem
Nu dzinējs nav sūdīgs, abi stūrējošie džeki ne velna nav sūdīgāki par VET, HAM, BOT, RAI, lai tad domā jaunu aerodinamikas brīnumu. Vispār viņam sen jau bija jāpārvācās uz Lockheed Martin vai Airbus, čota uz zemes viņš aizsēdējies.