Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Viens no lielākajiem F1 sponsoriem gatavojas finansēt Šūmaheru un viņa komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Viens no lielākajiem F1 sponsoriem gatavojas finansēt Šūmaheru un viņa komandu
Iepriekš "BWT" sponsorēja "Racing Point" komandu. Foto: Motorsport.com

Uzņēmums "BWT", kas iepriekšējās sezonās bija "Racing Point" galvenais sponsors, šogad, ļoti iespējams, paliks F1 čempionātā, un veic pārrunas ar "Haas" un "Williams" komandām. Tas nozīmē, ka vienai no tām gaidāmajā sezonā mašīnas visticamāk būs rozā krāsā.

No šī gada "Racing Point" ir mainījusi savu veidolu un turpmāk F1 čempionātā startēs kā "Aston Martin" rūpnīcas komanda, izmantojot vēsturisko tumši zaļo krāsojumu. Līdz ar to pagājušā gada beigās noslēdzās sadarbība ar "BWT", kam ir prasība, lai tiktu izmantota uzņēmumam raksturīgā rozā krāsa.

Lai gan šobrīd vēl nav apstiprināts, ka ūdens tehnoloģiju un ūdens sistēmu produktu ražotāji "BWT" turpinās dalību "Formulā 1", no drošiem avotiem zināms, ka notiek pārrunas par iespējamo "Haas" vai "Williams" finansēšanu. Kopš sadarbības šķiršanas 2019. gadā ar enerģijas dzērienu ražotāju "Rich Energy", "Haas" vienība ir bez galvenā sponsora.

Lai gan neviena no pusēm pagaidām komentārus nesniedz, Ralfs Šūmahers intervijā vācu "Express" paudis, ka viņa brāļa dēla Mika Šūmahera pārstāvētā "Haas" komanda šogad, iespējams, tiks pie jauna sponsora un mainīs mašīnu krāsojumu. Interesanti, ka Ralfa dēls Deivids Šūmahers savulaik "Formulā 4" startēja ar "BWT" sponsorētu rozā krāsas mašīnu.

Lai gan Džīnam Hāsam piederošā vienība tiek minēta kā reālākā "BWT" sponsorētā komanda, uzņēmums veicis pārrunas arī ar "Williams", kas šobrīd no Viljamsu ģimenes nonākusi investīciju kompānijas "Dorilton Capital" rokās un mērķē uz jaunu atdzimšanu. Ar jauno modeli "FW43B" jau veikts pirmais izbrauciens Silverstounas trasē, bet šonedēļ spēkrats vēl bija tradicionālajā krāsojumā. Iespējams, tieši cerot uz jauno sponsoru, komanda vēl nav oficiāli prezentējusi šo auto.

2017. gadā "BWT" gribēja sponsorēt "Mercedes" komandu, bet pieprasīja, ka tādā gadījumā abām mašīnām jābūt rozā krāsā, kam vācieši nepiekrita.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...