Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" tehniskais direktors: "Gaidāmās izmaiņas F1 būs milzīgas"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" tehniskais direktors: "Gaidāmās izmaiņas F1 būs milzīgas"
Foto: Motorsport.com

Šī brīža vadošā "Formulā 1" komanda "Mercedes", kas, droši var teikt, ir arī visvairāk tērējošā, noraizējusies par nepieciešamību strauji samazināt savu budžetu. Tehniskais direktors Džeimss Elisons atzīst, ka jau šobrīd, kad vēl nav prezentēta gaidāmās sezonas mašīna, notiek darbs pie 2022. gada modeļa izstrādes.

No šī gada neviena no komandām nedrīkstēs tērēt vairāk par 145 miljoniem ASV dolāru gadā, kamēr nākamgad tie būs 140 miljoni, bet no 2023. līdz 2025. gadam - vairs 135 miljoni. Neoficiāli zināms, ka iepriekšējos gados "Mercedes" budžets sastādīja vairāk par 450 miljoniem dolāru sezonā.

"Jaunie noteikumi nosaka, ka lielajām komandām savs budžets jāsamazina līdz vidējā ešalona komandu līmenim," saka Elisons. "Mums tas nozīmējis ļoti interesantas pārmaiņas, jo esam viena no lielākajām komandā, un tagad mums būs jāsaprot, kā cīņā par čempionu tituliem operēt ar daudz mazākiem resursiem, nekā tas bija iepriekš. Tas nozīmē, ka tagad jāizdomā, kā padarīt savas mašīnas detaļas ilgāk kalpojošas, kā tās uzbūvēt lētāk, un kā ar ievērojami mazāku budžetu saglabāt līdzšinējo veiktspēju. Tas ir milzīgs izaicinājums, un mašīnas būvēšana ir tikai daļa no visa."

Elisons norāda, ka tagad vēl būtiskāk būs, lai sacīkšu mašīna jau ar pirmajiem posmiem ir pietiekami ātra.

"Iespējams labākais ierocis, ar ko stāties pretī šim finansiālajam modelim, ir uzreiz sarūpēt mašīnu, kas ir gana konkurētspējīga, jo mašīnu, kas ir ātra sākumā, būs lētāk uzturēt ātru pārējā sezonas daļā," viņš saka. "Nav vēl sākusies šī sezona, nav pat prezentēta šī gada mašīna, bet mēs jau nopietni domājam par 2022. gadu. Nākamais gads būs pilnīga revolūcija tehniskajos noteikumos. Daudzas lietas, ko esam izmantojuši iepriekšējās sezonās, pēc šī gada vairs nebūs vispār, tās aizstās jaunās paaudzes auto ar pilnīgi citu tehnisko mērķi - padarīt cīņas ciešākas. Izmaiņas būs tik lielas, ka mēs lielu daļu tehnisko resursu šogad veltīsim, lai radītu labu mašīnu 2022. gadam."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-19 13:43, pirms 3 gadiem
Nekas, lai domā!! Ja mazās komandas var, tad varēs arī mercedes!!
Savādāk jaunas komandas čempionātā neienāk, negrib, nevar utt.
450mil. tas tiešām ir daudz. Pilnībā atbalstu budžetu visiem vienādu!!

     [+] [-]

, 2021-02-19 15:04, pirms 3 gadiem
Kādi nabadziņi, neļaus vairs tērēt pārāk daudz naudas. Kaut kā tās lejasgala komandas varēja izdzīvot ar tādu budžetu, gan jau Meršiem arī nebūs problēmu. Vienīgā atšķirība, par tituliem tagad reāli vajadzēs cīnīties, un ar mašīnas elementu ražošanu vajadzēs būt uzmanīgākiem

Vēl viens pluss - Merši tagad mierīgi varēs ieguldīt tos "izbrīvētos" 200 miljonus EUR/gadā savu ielas mašīnu attīstībā. Vai arī ieguldīt to naudu jauno afrobritu un afroamerikāņu braucēju talanta slīpēšanā par prieku Seram Luisam.