Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" un "Ferrari" jaunos F1 bolīdus prezentēs vienā dienā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" un "Ferrari" jaunos F1 bolīdus prezentēs vienā dienā
Foto: Mercedes F1

"Formula 1" pasaules čempionāta vadošā komanda "Mercedes" savu jauno sacīkšu modeli plāno prezentēt februārī, vienā dienā ar savu galveno konkurenti "Ferrari". Šobrīd prezentāciju datumus nosaukušas piecas vienības.

Aizvadīto četru F1 sezonu čempione "Mercedes", kuras sastāvā arī šogad turpinās startēt Lūiss Hamiltons un Valteri Botass, jauno auto publikai atrādīs 22. februārī. Zināms, ka jaunā modeļa nosaukums būs "W09", un prezentāciju tas piedzīvos Lielbritānijā, Silverstounas trasē, kur uzreiz pēc tam ar to plānots veikt simboliskus pirmos pārbaudes apļus.

Tajā pašā dienā, 22. februārī jauno F1 modeli atrādīs pērnā gada otrā spēcīgākā komanda "Ferrari". Plānots, ka šī prezentācija notiks Maranello. Pašlaik projektam dots apzīmējums "668", taču vēl nav skaidri zināms, kā galu galā tiks nosaukta jaunā sacīkšu mašīna.

Jau dienu vēlāk, 23. februārī dienasgaismu piedzīvos "McLaren" jaunais sacīkšu spēkrats "MCL33". Būtiski, ka pirmo reizi vēsturē "McLaren" bolīds būs apgādāts ar "Renault" motoru, jo, kā zināms, britu vienība šķīrusi sadarbību ar "Honda". Komandā turpinās braukt Fernando Alonso un Stofels Vandūrns.

2018. gada oficiālie pirmssezonas testi sāksies 26. februārī Spānijā, Barselonas trasē.

Dienu pirms tiem, 25. februārī jauno mašīnu "STR13" atrādīs "Toro Rosso". Šī prezentācija noteikti būs interesanta, jo komanda tikusi pie jauna dzinēju piegādātāja - "Honda". Lai gan šie motori līdz šim bijuši vājākie, daudzi tic, ka "Honda" var strauji progresēt, un tādā gadījumā no "Toro Rosso" varētu tikt sagaidīti pat negaidīti labi rezultāti. Vienībā šogad startēs Pjērs Gaslī un Brendons Hārtlijs.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...