Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats otro reizi varētu tikt atlaists no "Toro Rosso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats otro reizi varētu tikt atlaists no "Toro Rosso"
Daņils Kvjats
Foto: REUTERS/Scanpix

Krievu autosportista Daņila Kvjata atgriešanās "Toro Rosso" komandā varētu izrādīties īslaicīga, jo F1 debitantam Brendonam Hārtlijam plānots dot iespēju startēt sacīkstēs visos atlikušajos 2017. gada sezonas posmos.

Pēc neapmierinoša snieguma parādīšanas vairumā no aizvadītajiem posmiem, uz divām sacīkstēm Daņils Kvjats tika izslēgts no komandas, viņa vietā stājoties francūzim Pjēram Gaslī. Šonedēļ Gaslī startēs "Super Formula" finālposmā Japānā un cīnīsies par titulu, tāpēc F1 sacensībās ASV nepiedalīsies un viņa vietā dota iespēja Formulā 1 debitēt šī gada Lemānas 24 stundu brauciena uzvarētājam Brendonam Hārtlijam. Tikmēr Karloss Sainss pirmo reizi staartēs "Renault" komandā un viņa vietu "Toro Rosso" sastāvā ieņems Kvjats.

Gaslī atgriezīsies komandā uz nākamajā nedēļā gaidāmo posmu Meksikā, un jau iepriekš komanda atzinusi, ka Kvjatam nav garantiju palikt pamatsastāvā. Tagad tiek ziņots, ka Hārlijam, kurš tiek uzskatīts par kandidātu uz vietu "Toro Rosso" sastāvā 2018. gada sezonā, tikšot dota iespēja startēt visos četros atlikušajos posmos, līdz ar to tiktu pilnvērtīgāk pārbaudītas viņa prasmes. Tas nozīmē, ka jau pēc šonedēļ gaidāmajām sacīkstēm Ostinā Kvjata F1 karjera varētu beigties.

"Es pārāk labi neizprotu Formula 1 politiskās spēles, bet, spriežot pēc baumām, ja es būtu Daņila vietā, šobrīd būtu norūpējies," krievu portālam "championat.ru" izteicies motoru sporta pasākumu rīkotājs Boriss Šulmejsters. "Tas ir skumji, ka tāds talantīgs pilots sākumā no senioru komandas tiek pārlikts uz junioru vienību, bet pēc tam nonāk situācijā, kad jau jācīnās par savu izdzīvošanu. Es ceru, ka kļūdos."

Jāpiemin, ka Brendons Hārtlijs kļūs par devīto jaunzēlandieti, kurš startējis Formulā 1 un pirmais kopš Maika Takvela, kurš pēdējo reizi uz starta izgāja tālajā 1984. gadā.

"Es tiešām necerēju, ka kādreiz vēl man pienāks šāda iespēja," sajūsmu par iespēju debitēt F1 čempionātā neslēpj 27 gadus vecais Hārlijs. "Domāju, ka šis stāsts parāda - nekad nedrīkst padoties, ja par kaut ko sapņo. Esmu gatavs! Neesmu tik jauns kā citi debitanti, bet man ir vērtīga pieredze. Negribu likt pārāk lielas cerības uz šo nedēļas nogali, bet ceru, ka būšu šādai negaidītai iespējai tik gatavs, cik vien tas iespējams."

Izmantotie resursi:
PlanetF1 | Formula One | News, Standings,...
Latest breaking news NZ | Stuff.co.nz

     [+] [-]

, 2017-10-18 15:04, pirms 7 gadiem
Kvjatam diemžēl sanāk Petrova ceļš - labs braucējs, bet citi ir labāki.

     [+] [-]

, 2017-10-18 15:45, pirms 7 gadiem
Kvjatam vienmēr visi pasaule ir vainīga, izņemot viņš pats

     [+] [-]

, 2017-10-18 16:10, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Kvjatam diemžēl sanāk Petrova ceļš - labs braucējs, bet citi ir labāki.
pareizāk - Kvjats ir s..dīgs braucējs, kuru pieņēma tikai dēļ lielā Krievijas tirgus Cerības uz krievu tirgu beigušās, Eklstouns prom - nav ko turēt balastu.

     [+] [-]

, 2017-10-18 22:19, pirms 7 gadiem
Tiešām tik grūti rakstu pārlasīt pirms publicēšanas? Hārtlijs vai tomēr Hārlijs?