Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons atteicies no privātās lidmašīnas un jaudīgiem ielas auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons atteicies no privātās lidmašīnas un jaudīgiem ielas auto
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Rūpējoties par to, lai daba tiktu piesārņota iespējami mazāk, F1 pasaules čempionāta vadošais pilots Lūiss Hamiltons vairs ielās neizbrauc ar saviem kolekcijas automobiļiem un ikdienā izmanto tikai elektriskos spēkratus.

Hamiltons, kurš šobrīd ir ceļā uz savu jau septīto titulu "Formulā 1", pirms kāda laika žurnālistiem atklāja, ka viņam pieder dārgu superauto kolekcija, kurā ietilpst tādi agregāti kā "Shelby Cobra", "Ford Mustang Shelby GT500", "Ferrari 599 SA Aperta", "LaFerrari", "LaFerrari Aperta", "McLaren P1" un "Pagani Zonda". Daļa no mašīnām glabājas rezidencē Monako, bet citas tikmēr stāv citā viņa mājvietā Losandželosā.

Pēdējos gados Hamiltons jo īpaši sācis pievērst uzmanību dažādu pasaules mēroga problēmu risināšanai. Britu sportists jau pirms kāda laika kļuva par vegānu, uzsverot, ka viņu satrauc mājlopu radītais piesārņojums, kā arī dzīvās radības nonāvēšana pārtikas dēļ. Tikmēr šogad Hamiltons dažādos veidos atbalsta "Black Lives Matter" kustību, cīnoties par melnādaino cilvēku tiesībām, tāpat gada sākumā ziedoja iespaidīgu naudas summu (450 tūkstošus eiro) Austrālijas mežu ugunsgrēku likvidēšanai.

Tagad viņš žurnālistiem pavēstījis, ka vairs neizbrauc ielās ar saviem superauto kolekcijas spēkratiem, ikdienā izmantojot tikai elektriskās mašīnas "Mercedes-Benz EQC" un "Smart EQ ForTwo". Tāpat Hamiltons pieprasa, lai tad, kad tas vien ir iespējams, arī no lidostas viņam pretī atbrauktu šoferis ar elektrisko auto, turklāt viņš atteicies no privātās lidmašīnas izmantošanas.

Nesen arī Hamiltons nāca klajā ar paziņojumu, ka veido pats savu sacīkšu komandu "Extreme E" seriālam. Tajā notiks cīņas ar elektriskajiem apvidus spēkratiem tādās vietās kā Amazones lietus meži, Senegāla, Himalaju kalni, Grenlande un Saūda Arābija, liekot uzsvaru uz nepieciešamību aizsargāt dabu un ierobežot globālās klimata pārmaiņas.

Izmantotie resursi:
Motor Authority - Luxury and Performance Car...

  -2 [+] [-]

, 2020-09-19 00:14, pirms 4 gadiem
Lai jau ņemas ar saviem jaunajiem hobijiem. Lai iet prom no F1.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-19 00:25, pirms 4 gadiem
Neesmu Ryanairā vēl redzējis, bet gan jau

  +4 [+] [-]

, 2020-09-19 00:27, pirms 4 gadiem
Kad boikotēs f1, jo visa f1 kustība, kad boksi un formulas jāvadā pa puspasauli un jāpiesārņo daba?

  -1 [+] [-]

, 2020-09-19 02:33, pirms 4 gadiem
Tāds klauns, ka drst gribas.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-19 05:51, pirms 4 gadiem
Smadzenes arī atteicies lietot pēdējos mēnešus

  -4 [+] [-]

, 2020-09-19 10:13, pirms 4 gadiem
Aiz labas dzīves sāk iet no prāta nost.

     [+] [-]

, 2020-09-21 09:43, pirms 4 gadiem
Iedodiet kāds čalim Dambja tel. Nr., ja grib ko sakarīgu paveikt e-SUV lauciņā!