Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo zaudē pat teorētiskās izredzes uz titulu, Verstapenam draud sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo zaudē pat teorētiskās izredzes uz titulu, Verstapenam draud sods
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/pg/MaxVerstappen

Pēc Singapūrā aizvadītajām F1 sacīkstēm "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo ir zaudējis pat teorētiskas izredzes uzvarēt 2018. gada sezonas kopvērtējumā, kamēr viņa komandas biedrs Makss Verstapens, kurš tās vēl saglabā, nākamajā posmā Krievijā visticamāk saņems starta vietu sodu.

Lai gan ir visai skaidrs, ka sešus posmus pirms beigām cīņā par titulu faktiski palikuši divi sportisti, turklāt Lūisam Hamiltonam ir ievērojams 40 punktu pārsvars pār Sebastianu Fetelu, matemātiski izredzes saglabā vēl arī vairāki citi piloti. Tie ir Kimi Rikonens, Valteri Botass un Verstapens, kuri gan realitātē cīnās savā starpā par trešo vietu čempionātā, bet pat teorētiskas izredzes iegūt titulu Singapūrā zaudēja Rikjardo.

Singapūras ielās Verstapens guva augsto otro vietu, tomēr atzina, ka visu nedēļas nogali bijušas problēmas ar dzinēju. Sacīkšu laikā formula šī iemesla dēļ gandrīz apstājās drošības mašīnas perioda laikā, bet otro reizi - izbraucot no pitstopa. Laimīgā kārtā, Verstapenam tobrīd izdevās laikus pārslēgties atpakaļ pirmajā pārnesumā, tādēļ ceļu bija iespējams turpināt bez lielas aizķeršanās.

"Kad pieņēmām šo dzinēju, apzinājāmies risku," stāsta "Red Bull" vadītājs Kristians Horners. "Tas dod lielāku jaudu, bet dažbrīd ir problemātisks. Tomēr tieši palielinātās jaudas dēļ varējām startēt no pirmās rindas un izcīnīt otro vietu sacīkstēs."

Pirms nākamā posma, kas 30. septembrī norisināsies Krievijā, viņa mašīnu visticamāk vajadzēs apgādāt ar jaunu jaudas agregātu, un tas nozīmē, ka holandietis būs spiests saņemt starta vietu sodu, apstiprina Horners.

Piektajā vietā esošajam Verstapenam šobrīd ir 22 punktu pārsvars pār Rikjardo, kamēr priekšā ar 23 punktu pārsvaru ir "Mercedes" pilots Botass.

Izmantotie resursi:
F1, Formula 1: GPToday.com - Hottest News - All...