Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" gatavo F1 dzinēju, kas jaudas ziņā pārspēs "Renault"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" gatavo F1 dzinēju, kas jaudas ziņā pārspēs "Renault"
Foto: Scuderia Toro Rosso

Jau tuvāko posmu laikā "Honda" gatavojas piegādāt "Toro Rosso" komandai dzinēju, kas jaudas ziņā būs spēcīgāks par "Renault". Iespējams, ar to tiks startēts jau nākamajā posmā Krievijā.

Izpētot GPS datus, vācu izdevums "Auto Motor und Sport" aprēķinājis, ka šobrīd "Honda" dzinējam ir 715 zirgspēku jauda, kamēr "Renault" agregāts spēj attīstīt par 15 zirgspēkiem vairāk.

Publikācijā arī teikts, ka "Honda" savā rūpnīcā Japānā smagi strādā, lai šo deficītu sadeldētu. Tiek vēstīts, ka jau nākamās nedēļas nogalē posma Krievijā "Toro Rosso" saņems trešās specifikācijas dzinēju, kas būs aptuveni 750 zirgspēkus jaudīgs. Tādā gadījumā tam būs par 20 zirgspēkiem lielāka jauda nekā "Renault".

"Auto Motor und Sport" ziņo, ka "Ferrari" motoram šobrīd ir 790 zirgspēki, kamēr "Mercedes" dzinējs attīsta aptuveni 780 zirgspēkus.

Ja "Toro Rosso" piloti jau Soču trasē patiešām tiks pie šiem jaunaiem motoriem, nāksies samierināties ar sodu un sacensības būs jāuzsāk no pēdējām pozīcijām. Toties pēc tam sekojošajā posmā Japānā, kas būs "Honda" mājas sacīkstes, Pjēram Gaslī un Brendonam Hārtlijam būs daudz labākas cerības cīnīties par augstākiem rezultātiem.

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...

     [+] [-]

, 2018-09-19 14:30, pirms 6 gadiem
It kā loģisks solis.
Tik lai nesanāk kā RedBull, kuri vienu posmu pirms ungārijas iestūķēja Rikardo jaunu dzinēju, kurš tāpat noklājās un ungārijā bija jāmokās ar veco.

     [+] [-]

, 2018-09-20 13:19, pirms 6 gadiem
Kā viņi no GPS datiem varēja izrēķināt cik zirgspēku ir motoram?