Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miris F1 pilots Žils Bjanki

Juris Grīns
Juris Grīns

Miris F1 pilots Žils Bjanki
Žils Bjanki (1989-2015)
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Naktī uz sestdienu slimnīcā Nicā, Francijā 25 gadu vecumā miris Formula 1 pilots Žils Bjanki, kurš deviņus mēnešus pēc piedzīvotās avārijas pavadīja komā, tā arī nenākot pie samaņas.

Toreizējais "Marussia" komandas pilots pagājušā gada 5. oktobrī Japānas "Grand Prix" laikā piedzīvoja smagu negadījumu, lielā ātrumā ietriecoties traktorā, kas bija izbraucis trasē, lai evakuētu citu avarējušu mašīnu.

Bjanki ar nopietniem galvas savainojumiem tika nogādāts slimnīcā, kur aptuveni deviņus mēnešus atradās komas stāvoklī.

"Žils cīnījās līdz pēdējam brīdim, tieši tā, kā viņš to darījis vienmēr, taču šodien šī cīņa ir beigusies," teikts Žila Bjanki ģimenes izplatītajā paziņojumā.

Sportists Formulā 1 startēja 2013. un 2014. gadā, kopumā aizvadot 34 sacīkstes un pērn Monako posmā atnesot gan sev, gan "Marussia" komandai pirmos punktus.

Žils Bjanki ir pirmais pilots kopš Airtona Sennas negadījuma 1994. gadā, kurš miris no Formula 1 sacensībās gūtiem savainojumiem.