Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Formulā 1 gatavojas ienākt komanda no Ķīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

Formulā 1 gatavojas ienākt komanda no Ķīnas
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Formula 1 aizkulisēs sākušās baumas par to, ka čempionātā gatavojas ienākt jauna komanda no Ķīnas, turklāt tas varētu notikt jau 2018. gada sezonā. Nekādas oficiālas informācijas par to gan pašlaik vēl nav.

Prestižais vācu izdevums "Auto Motor und Sport" vēsta, ka komandas bāze atradīsies Anglijā, bet visi resursi, ieskaitot naudu nāktu no Ķīnas.

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners apstiprina: "Vairāki mūsu darbinieki saņēma piedāvājumu strādāt jaunā komandā. Tomēr, ja viņi tiešām grib ienākt čempionātā jau nākamgad, šobrīd būtu par vēlu visu sākt."

Pašlaik par jauno komandu publiski daudz nav zināms. Tiek ziņots, ka tā bāzēsies Anglijas dienvidos, kur bāzes mītnes atrodas arī tādām F1 vienībām kā "Mercedes", "Renault", "Force India", "Haas", "Williams" un "Red Bull". Tāpat neoficiāli zināms, ka projektu īstenos kāda investoru apvienība no Ķīnas. Projektam jau esot pievienojušies bijušās F1 vienības "Manor" darbinieki.

Tajā pašā laikā pēdējo mēnešu laikā nav saņemts neviens oficiāls pieprasījums pēc F1 licences, apstiprina čempionāta sporta direktors Ross Brauns. Tiesa, aptuveni desmit cilvēki, kas nav saistīti ar pašreizējām komandām, esot interesējušies par to, kā nākotnē starp komandām plānots pārdalīt ienākumus, liekot noprast, ka interese par jaunu komandu izveidi ir.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news

     [+] [-]

, 2017-06-18 17:08, pirms 7 gadiem
Force China?

     [+] [-]

, 2017-06-18 19:48, pirms 7 gadiem
vadība nomainījās, uzreiz ir interese par jaunu komandu startu. tas pierāda cik Bērnijs bija visu šo pasākumu stagnējis, tajā skaitā posmu norises laiku speciāli liekot tajā pašā laikā kad Lemānas 24 h. Arī Alonso iespēja piedalities Indy500 ir amerikāņu nopelns un kopā tas viss nāks par labu