Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tabakas reklāmas aizliegums neattur "Ferrari" no 160 miljonus USD vērta līguma

Juris Grīns
Juris Grīns

Tabakas reklāmas aizliegums neattur "Ferrari" no 160 miljonus USD vērta līguma
"Ferrari" komandas F1 auto
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Formula 1 komanda "Ferrari", par spīti tabakas reklāmas aizliegumam, noslēgusi jaunu sponsorēšanas līgumu ar cigarešu ražotājiem "Philip Morris International".

Cigarešu reklāma Formulā 1 pilnībā tika aizliegta 2011. gadā un daudzi, iespējams, uzskatīja, ka beidzies laiks, kad "Ferrari" naudu ieguva no tabakas ražotājiem, reklamējot brendu "Marlboro". Tomēr patiesībā visu šo laiku "Ferrari" turpināja sponsorēt kompānija "Philip Morris", turklāt summas, kas tiek atvēlētas Formulai 1, ir iespaidīgas.

Pašreizējā līguma termiņš beigsies 2015. gada izskaņā, bet jaunais kontrakts starp "Ferrari" un "Philip Morris" noslēgts uz vēl trim gadiem. Atsaucoties uz žurnālā "Sports Pro" pieejamo informāciju, šī līguma summa sastāda 160 miljonus ASV dolāru.

Zīmīgi, ka pašreizējā "Ferrari" F1 komandas vadītāja Mauricio Arivabenes iepriekšējā darba vieta bija tieši kompānija "Philip Morris", kur viņš pildīja mārketinga nodaļas izpilddirektora amatu.

Jāpiemin arī, ka "Ferrari" ir vienīgā komanda, ko turpina sponsorēt cigarešu ražotājs. Sadarbības saiknes abām pusēm ir ļoti ciešas, jo "Ferrari" komandu "Philip Morris" finansiāli atbalsta jau kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, kad faktiski tikko aizsākās F1 reklāmas tirgus.

Vēl ne tik senā pagātnē cigarešu ražotājs bija galvenais sponsors arī tādai komandai kā "McLaren", kā arī citām, vairums no kurām mūsdienās šobrīd vairs neeksistē savā toreizējā veidolā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +2 [+] [-]

, 2015-05-18 19:26, pirms 9 gadiem
njā, agrāk komandu krāsas lielā mērā asociējās ar tabaku. marlboro, west, winfield, mild seven, lucky strike- tās ir pirmās, kurās nāk prātā

  +2 [+] [-]

, 2015-05-18 19:52, pirms 9 gadiem
zhagga rakstīja: njā, agrāk komandu krāsas lielā mērā asociējās ar tabaku. marlboro, west, winfield, mild seven, lucky strike- tās ir pirmās, kurās nāk prātā
benson and hedges, camel

  +1 [+] [-]

, 2015-05-18 20:03, pirms 9 gadiem
John Player Special, protams. Melnā krāsa, ko tagad atdarina Lotus.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 20:37, pirms 9 gadiem
Go FERRARI Go

  +2 [+] [-]

, 2015-05-18 21:12, pirms 9 gadiem
kas gribēs, ļuļķēs tāpat, ar Marlboro uz antispārna Ferrari izskatījās smukāk

     [+] [-]

, 2015-05-19 00:03, pirms 9 gadiem
zhagga rakstīja: njā, agrāk komandu krāsas lielā mērā asociējās ar tabaku. marlboro, west, winfield, mild seven, lucky strike- tās ir pirmās, kurās nāk prātā
winfield bij kam??? Williams komandai?? Lucky bij BAR ?