Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" boss par Fetela un Leklēra dueli: "Mums pat nebija jāpieņem lēmums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ferrari" boss par Fetela un Leklēra dueli: "Mums pat nebija jāpieņem lēmums"
Sebastiana Fetela un Šarla Leklēra cīņa startā. Foto: SIPA/Scanpix

F1 čempionātā aizvadīts sezonas pirmais posms, un vilšanos sagādāja "Ferrari", kas pēc testu rezultātiem pat tika uzskatīta par galveno favorīti – Sebastians Fetels bija ceturtais, bet Šarls Leklērs atradās tūdaļ aiz muguras. Jaunais Monako pilots bija gatavs apsteigt komandas biedru, taču pēc paziņojuma no augšas uzbrukumus nemaz nesāka.

"Viņš visas sezonas garumā izdarīs uz mani spiedienu. Mūsu sāncensība būs ļoti sīva. Viņš ir talantīgs pilots, un esmu pārliecināts, ka viņš parūpēsies par smagām un ciešām cīņām. Taču vairāk par visu ceru, ka spēsim kopā izbaudīt labos mirkļus," teica Fetels, kura kontā ir četri pasaules čempiona tituli (2010. – 2013. gads), kamēr Leklērs ir jaunākais "Ferrari" pilots pēdējo 50 gadu laikā.

Kvalifikācijā labāku sniegumu demonstrēja Fetels, kurš ieguva trešo pozīciju, kamēr Leklērs palika piektais. Taču startā "Ferrari" debitants nebija tālu no tā, lai tiktu garām. Tiesa, Fetels izspieda viņu no trases, un cerēto trešo vietu nācās aizstāt ar piekto pozīciju. Sacensību laikā Leklēram izdevās sadeldēt 12 sekunžu deficītu, un pēc pietuvošanās Fetelam viņš komandai vaicāja par rīcības plāniem. Radio tika saņemts ziņojums, ka jāpaliek piektajā vietā.

"Nedomāju, ka mums pat bija jāpieņem lēmums. Ja bija, tad tas nebija no grūtākajiem," situāciju skaidroja "Ferrari" komandas priekšnieks Matia Binoto, kurš jau iepriekš skaidri pateicis, ka pirmais numurs ir Fetels. "Sebastiana ātrums bija saistīts ar saķeri, galvenais bija sasniegt finišu. Desmit apļus līdz beigām nebija nekādas nepieciešamības riskēt. Necīnījāmies par uzvaru, bet gan par ceturto un piekto vietu. Punkti – tā bija pati galvenā prioritāte."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2019-03-18 19:00, pirms 5 gadiem
Problēma tāda, ka ferrari mierīgi varēja iesaukt Fetelu pēc jaunām riepām un dabūt punktu par ātrāko apli. Ne tikai būtu abiem gandrīz vienāds punktu skaits, bet arī Mercedes nedabūtu papildus punktu.

     [+] [-]

, 2019-03-19 08:55, pirms 5 gadiem
flab3r rakstīja: Problēma tāda, ka ferrari mierīgi varēja iesaukt Fetelu pēc jaunām riepām un dabūt punktu par ātrāko apli. Ne tikai būtu abiem gandrīz vienāds punktu skaits, bet arī Mercedes nedabūtu papildus punktu.
Pēc Fetela teiktā, sapratu, ka ne jau riepās bija problēma, bet kaut kas autiņam. Jo viņš jau bija lēns ar sākotnējām riepām. Tad uzlika citas ar domu, ka paliks labāk. Bet nekas labāk nepalika.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-19 09:52, pirms 5 gadiem
Drīzāk jauniņo varēja iesaukt boksos, bet kāda starpība kuru, boksos kāds bija jāiesauc. Rezerve bija vairāk kā pietiekama, pat ja būtu neliela aizķeršanās. Laikam jau neuzticas saviem mehaņikiem Man jau labāk patiktu ja par šo punktu varētu pacīnīties visi, lai jau brauc tur visi pēc kartas boksos, vismaz kaut kāds action uz beigām.