Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Botasam būs jānopelna iespēja braukt komandā arī 2018. gadā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Botasam būs jānopelna iespēja braukt komandā arī 2018. gadā"
Valteri Botass
Foto: Mercedes

"Mercedes" vadība paziņojusi, ka Valteri Botasam ar sniegumu gaidāmajā F1 sezonā nāksies nopelnīt iespēju palikt šajā komandā ilgāk par vienu gadu, taču uzskata, ka soms ir spējīgs sastādīt konkurenci Lūisam Hamiltonam.

Pirmdien 27 gadus vecais Botass beidzot oficiāli tika apstiprināts "Mercedes" sastāvā un 2017. gada sezonā ieņems pašreizējā pasaules čempiona Niko Rosberga vietu. "Mercedes" komandas vadība neatklāj līguma detaļas, bet nojaušams, ka tas noslēgts uz vienu gadu, ar iespēju pagarināt.

"Iespējas ir vairākas," atklāj komandas vadītājs Toto Volfs, jautāts par to, cik ilgi Botass startēs "Mercedes" rindās. "Mums ir arī lieliski jaunie talanti, kā Paskāls Verleins un Estebans Okons, bet viņiem vajag laiku, lai varētu startēt mūsu komandā, un Valteri to ļoti labi zina. Nepieciešams rādīt labu sniegumu un būt ātram, tad nākotne piederēs viņam."

Šogad Verleins startēs "Sauber" komandā, bet Okonu uzņēmusi "Force India". Abiem tā būs otrā sezona Formulā 1. Tikmēr decembrī pašreizējās līgumsaistības beigsies Fernando Alonso ("McLaren") un Sebastianam Fetelam ("Ferrari"), līdz ar to uz 2018. gadu "Mercedes" būs iespēja tikt pie daudziem pilotiem, ja Botass uz sevi liktās cerības neattaisnos. Hamiltonam līgums ir spēkā līdz 2018. gada beigām.

"Lūiss šobrīd ir, iespējams, labākais pilots pasaulē," atzīst Volfs. "Viņam ir tik daudz talanta un tik labs ātrums, ka tajos posmos, kad viņam to visu izdodas izpaust, Lūiss ir praktiski neuzvarams. Tomēr arī Valteri piemīt visas vajadzīgās īpašības, un mēs viņu vēl neesam redzējuši mašīnā, ar ko būtu iespējams cīnīties par titulu. Daži piloti, kas tikuši pie šādas iespējas, spējuši attīstīties pareizajā virzienā, bet ne visi. Valteri ir visas iespējas sevi pierādīt."

Volfs iepriekš ietilpa Valteri Botasa menedžmenta sastāvā, taču tagad, kad ir viņa boss, no šiem pienākumiem atteicies.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2017-01-18 09:54, pirms 7 gadiem
Būs divi varianti - vai nu Hamiltons samazgās lupatās komandas biedru, it sevišķi jāņem vērā tas, ka būs jauna formula, un Hamiltonam viennozīmīgi tur būs priekšrocības, vai arī Hamiltons pārdegs centībā samazgāt Botass, un būs līdzvērtīga cīņa.
Savulaik Senna šitā pārdega 1988.gada Monaco GP, kur par katru cenu vajadzēja par 3 sekundēm aplī būt ātrākam nekā Prosts.

     [+] [-]

, 2017-01-18 17:16, pirms 7 gadiem
Tad sanāk ka Botasam BŪT VAI NEBŪT gaidāmā sezona

  +2 [+] [-]

, 2017-01-18 18:43, pirms 7 gadiem
Daudz ko noteiks tas, vai Botass spēs tikt galā ar psiholoģisko spiedienu, ja tāds radīsies. Man šķiet, ka viņš šajā ziņā ir spēcīgs, tomēr var gadīties kaut kādi neparedzēti apstākļi, ka var radīt grūtības sezonas laikā - kāda neveiksmju josla, kādas reizēm gadās visiem, arī kopumā veiksmīgiem pilotiem. Bet nu es ticu Botasa spējām tikt galā ar dažādām problēmām, un nav jau teikts, ka tādas vispār būs. Varbūt jau no pirmajām sacīkstēm viņš droši brauks pretī savam pirmajam titulam! 😉
Bet, par tituliem nopietni runājot, vēl nav skaidrs, cik labas būs jaunās Mercedes mašīnas, un vai nebūs mainījies spēku samērs starp Mercedes, Ferrari un Red Bull. Tāpat nav izslēgta arī kādas citas komandas iekļaušanās cīņā ja ne par titulu, tad vismaz par uzvarām atsevišķos posmos gan. Nez kāpēc man šķiet, ka gaidāmā sezona būs viena no interesantākajām pēdējo gadu laikā. Kā būs - redzēsim, bet gaidu to ar nepacietību. 😀