Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 čempions Vilnēvs 47 gadu vecumā atgriežas autosportā

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 čempions Vilnēvs 47 gadu vecumā atgriežas autosportā
Žaks Vilnēvs. Foto: Facebook.com

1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs, būdams jau 47 gadus vecs, nolēmis uz pilnu slodzi atgriezties autosportā un nākamajā sezonā startēs Eiropā bāzētajās NASCAR sacīkstēs.

Līdzšinējā karjerā Vilnēvam jau ir pieredze NASCAR tipa sacensībās. Četras reizes viņš izgājis uz starta arī NASCAR augstākajā līgā, kas šobrīd pazīstama ar nosaukumu "Monster Energy Cup Series", tāpat viņš startējis arī "Xfinity" un "Trucks" klasēs, kā arī šīs kategorijas autosacīkstēs savā dzimtenē Kanādā.

2015./16. gada sezonā Vilnēvs bija redzams "Formulā E", taču veiksmīga karjera tur neizdevās, un uz diviem ar pusi gadiem no sacīkšu trasēm viņš pazuda. Šogad sportists piedalījās Amerikas rallijkrosa čempionāta Kanādas posmā, bet tagad paziņojis, ka 2019. gadā startēs NASCAR "Euro Series" čempionātā.

Nesen Vilnēvs aizvadīja NASCAR testus Fransakortas trasē Itālijā, un nākamajā sezonā būs "Go Fas Racing" komandas pilots, startējot sacīkstēs ar "Ford Mustang". Šī komanda piedalās arī ASV bāzētajā NASCAR "Monster Energy Cup Series".

"Man bija tiešām aizraujoši iepazīties ar šo mašīnu, jo tā ir tiešām līdzīga tai, ar ko startēju Amerikā," stāsta Vilnēvs. "Ar to iespējams braukt agresīvi un pie tās var daudz strādāt, kas arī ir ļoti jauki. Man tas ir svarīgi, ka atgriežos uz pilnu slodzi, jo gribu būt daļa no projekta un uzstādīt mērķi visai sezonai."

NASCAR "Euro Series" jaunā sezona startēs 13. un 14. aprīlī Spānijā, Valensijas trasē. Tāpat posmi norisināsies tādās trasēs kā Fransakorta, Brendsheča, Mosta, Venreja, Hokenheima un Zoldera.

Jāpiemin, ka pēdējo pilno sezonu Vilnēvs aizvadīja 2005. gadā, kad "Formulā 1" pārstāvēja "Sauber" komandu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -1 [+] [-]

, 2018-12-17 14:21, pirms 5 gadiem
47 gadi? Pēc bildes dotu visus 60