Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa: "Ja mani atlaidīs, tas var slikti atspēlēties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Masa: "Ja mani atlaidīs, tas var slikti atspēlēties"
Felipe Masa
Foto: EPA/Scanpix

"Williams" pilots Felipe Masa uzskata, ka viņa nomaiņa uz nākamo sezonu komandai atspēlēsies negatīvā veidā, un iesaka savu vadību saglabāt uzņemto virzienu. Kā zināms, šobrīd tiek domāts par brazīliešu sportista nomaiņu ar Robertu Kubicu vai Polu di Restu.

Kubica un Di Resta jau aizvadījuši testus "Williams" komandā, kuru laikā tika vērtēts viņu ātrums. Lai gan pašlaik vēl nav izlemts par sastāva maiņu, pieredzējušais Masa brīdina, ka viņa atstādināšana no pamatsastāva varētu slikti atspēlēties uz komanadas sniegumu.

"Manuprāt, ir sarūgtinoši, ka komanda mēģina iet virzienā, kas var izrādīties daudz sliktāks nekā pašreizējā pilotu sastāva saglabāšana," atzīst Masa. "Lensa Strola braukšanā vērojama liela izaugsme, un, ja godīgi, arī es savu darbu šajā ziņā padaru lieliski. Domāju, ka būtu tikai pozitīvi, ja komanda saglabātu uzņemto kursu. Ja komanda kaut ko mainīs, tas var izmaksāt vairāk nekā manis paturēšana sastāvā."

Desmit posmos no aizvadītajiem 16 šosezon Masa finišējis punktos un F1 kopvērtējumā ieņem 11. pozīciju. Tikai par diviem punktiem mazāk (32 pret 34) ir sezonas debitantam Lensam Strolam, kurš atrodas 12. vietā. Konstruktoru kausā "Williams-Mercedes" ierindojas piektajā vietā, bet būtiski zaudē priekšā esošajai "Force India-Mercedes" vienībai.

"Komanda par 100% zina, ko esmu spējīgs izdarīt," pārliecināts 36 gadus vecais Masa, kuram aiz muguras jau 14 sezonas Formulā 1. "Tas, ka kopvērtējumā neesmu augstāk, nav manis pieļauto kļūdu dēļ, bet gan tādēļ, kas ir noticis trīs sacīkšu laikā, kurās zaudēju varbūt pat 30 punktus. Ja es būtu ieguvis visus punktus, kas nebūtu atkarīgi no manām kļūdām, šobrīd, iespējams, būtu ļoti tuvu "Force India" puišiem."

Masa jau bija plānojis beigt karjeru, kad pagājušajā ziemā par "Williams" pilotu kļuva jaunais talants Lenss Strols. Negaidīti Valteri Botasam radās izdevība pievienoties "Mercedes" sastāvam, pēc kā Masa tika uzaicināts startēt viņa vietā. Tagad Masa atzīst, ka finansiālu apsvērumu dēļ komandai var nākties spert nepareizus soļus attīstībā.

"Diemžēl nauda spēlē daļu no šīs spēles, diemžēl profesionālas komandas un pilotus tā neved pareizajā virzienā," viņš piebilst. "Šobrīd "Williams" darbojas kā profesionāla un vadoša komanda, tieši tāpēc uzskatu, ka tai jāturpina iesāktais ceļš, nevis jācenšas lietas mainīt."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-17 12:15, pirms 7 gadiem
OMG!! Nu kad šitais čikstulis notīsies no skatuves, tāds parazīts. atceros, ka tajā gadā kad viņš par dažiem punktiem zaudēja titulu Hamim, staigāja un deklamēja ka pēc vecās punktu sistēmas viņš būtu cempions.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-17 13:25, pirms 7 gadiem
Hm, vispār dīvaina situācija. Pērn pēdējos posmos Masa beidza karjeru, atvadījās no visiem ar asarām acīs, bet tagad atkal grib braukt.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-17 15:36, pirms 7 gadiem
Lai vien beidz. Sliktāk jau nu nebūs jo nekāda pienesuma ar nav bijis.