Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bergers uz nākamo gadu paredz grandiozu cīņu starp Fetelu un Hamiltonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bergers uz nākamo gadu paredz grandiozu cīņu starp Fetelu un Hamiltonu
Foto: AP/Scanpix

Bijušais F1 pilots Gerhards Bergers paredz, ka šogad Sebastianam Fetelam vairs nav izredžu uzveikt Lūisu Hamiltonu cīņā par titulu, taču prognozē vēl grandiozāku cīņu abu pilotu starpā nākamajā pasaules čempionāta sezonā.

"Ferrari" pilots Fetels aizvadījis vairākus neveiksmīgus posmus, kuros piedzīvotas gan avārijas, gan tehniskas problēmas un saņemti starta vietu sodi. Rezultātā četrus posmus pirms sezonas beigām vācietis ir jau 59 punktus aiz "Mercedes" pārstāvja Hamiltona, kurš tuvojas savam ceturtajam F1 titulam.

"Fetelam nevajadzētu justies kā 2017. gada zaudētājam," intervijā "Auto Bild" atzīst Bergers. "Šosezon "Ferrari" komanda ir spērusi milzīgu soli attīstībā un pakļāvusi "Mercedes" daudz lielākam spiedienam nekā bija prognozēts. Viņi ir uz pareizā ceļa. 2018. gadā būs liela cīņa starp Hamiltonu un Fetelu, kuri tobrīd abi būs četrkārtēji pasaules čempioni."

Šobrīd Bergers ir Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) vadītājs. Fetels aizvadītās nedēļas nogalē bija ieradies uz DTM finālposmu Hokenheimā, kur klātienē vēroja sava 18 gadus vecā brāļa Fabiana startu atbalsta kategorijas "Audi TT Cup" sacensībās.

Jautāts par to, kādi varētu būt galvenie iemesli Fetela pēkšņajai izkrišanai no saspringtās cīņas par 2017. gada F1 titulu, Bergers saka: "Varbūt "Ferrari" komanda bija pārsteiga, cik labi tai sācis iet un uzlika sev pārāk lielu spiedienu. Ja sāc veikt attīstību ātrāk nekā plānots, defektu risks palielinās."

Izmantotie resursi:
F1Today.net