Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunās F1 komandas plānus iedragā prasība veikt 170 miljonu eiro maksājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunās F1 komandas plānus iedragā prasība veikt 170 miljonu eiro maksājumu
Foto: Motorsport.com

"Panthera" ir viena no sacīkšu komandām, kas tuvāko sezonu laikā plānojusi pievienoties F1 pasaules čempionātam, tomēr tās ambiciozos plānus varētu izjaukt jaunais Konkordes līgums. Noteikumi paredz, ka katrai jaunajai komandai jau esošajām jāsamaksā 170 miljoni eiro.

Benžamins Durāns ir viens no šīs komandas dibinātājiem, un viņš stāsta, ka projekts joprojām turpina savu virzību. Tiesa, viņš neslēpj, ka šobrīd izdevīgāk varētu būt nopirkt kādu no jau pastāvošajām komandām, kā to nesen izdarīja investīciju uzņēmums "Dorilton Capital", pārņemot leģendāro "Williams" vienību.

"Visas iespējas joprojām pastāv," runājot par "Panthera" projektu, ko plānots īstenot uz 2022. gada sezonu, sacīja Durāns. "Cik dzirdēju, "Williams" komanda tika nopirkta par mazāk nekā 170 miljoniem eiro, bet viņiem jau ir gatava rūpnīca un viss pārējais. Es nezinu, kura komanda vēl šobrīd tiek pārdota."

Durāns gan nesaka, ka Konkordes līgumā iekļautais punkts, kas attiecas uz jaunajām komandām, būtu kaut kas slikts.

"Skaidrs, ka tas tiek darīts, lai pasargātu jau eksistējošās komandas, kas ir saprotams, un tā ir laba lieta," viņš saka. "Kad jāmeklē iespējamie sponsori, tas parāda, ka čempionāts labi rūpējas par komandām, kas jau ir tajā, kamēr citos sacīkšu seriālos tā nenotiek. Tātad, tas ir labi."

Tāpat Durāns neslēpj, ka jau iepriekš bija prognozējama šāda notikumu attīstība, lai gan nenoliedz, ka šādas maksas ieviešana pamatīgi iedragājusi "Panthera" plānus.

"Par šo tematu mēs diskutējām jau kādu laiku," neslēpj Durāns. "Kopumā ņemot, tie nav labi jaunumi, tomēr tas arī nav nekas negaidīts. Tas visu padara daudz sarežģītāku, jo vieglāk ir atrast 100 miljonus, nevis 300. Tāpat ir jāsaprot, ko mums sniedz līgums ar čempionātu. Vai viņi dot pieeju naudas balvām jau pirmajā gadā? Visas šīs lietas ir jānoskaidro. Nevar būt tā, ka vienkārši jāsamaksā 170 miljoni - jābūt arī kādam ieguvumam no Konkordes līguma. Pēc tam kopā ar sponsoriem jāizlemj, vai ir tā vērts strādāt tālāk, labāk veidot jaunu komandu vai mēģināt iegādāties kādu no esošajām, ja viena no tām tiktu pārdota."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

  -1 [+] [-]

, 2020-09-17 08:43, pirms 4 gadiem
Mana komanda!

     [+] [-]

, 2020-09-17 15:45, pirms 4 gadiem
Piz.ģec, visas šīs neaptveramās naudas... dažiem veicas...