Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Brauns: "Mihaels Šūmahers ir līdz galam neizprasta personība"

Brauns: "Mihaels Šūmahers ir līdz galam neizprasta personība"
Mihaels Šūmahers un Ross Brauns. Foto: Motorsport.com

Mihaels Šūmahers bija viens no tiem "Formula 1" braucējiem, kuru līdzjutēji vai nu mīlēja vai ienīda, bet viņa tā brīža kolēģis un draugs Ross Brauns atzinis, ka septiņkārtējais pasaules čempions ir līdz galam neizprasta personība.

Sportists, kurš savā F1 pilota karjerā pasaules čempionāta posmos uzvarēja 91 reizi, ļoti bieži tika rādīts TV ekrānos, kamēr salīdzinoši maz cilvēki viņu pazina tuvāk. Savu privāto dzīvi Šūmahers allaž turējis noslēpumā, un nekas nav mainījies arī šobrīd, kad veselības apstākļu dēļ vācietis jau vairākus gadus publiski nav bijis redzams.

Brauns, kurš šobrīd ir viens no "Formula 1" vadītājiem, savulaik ar Šūmaheru kopā strādāja "Benetton" komandā, vēlāk arī "Ferrari" un "Mercedes" vienībās, un ir labi iepazinis titulēto pilotu kā cilvēku ārpus trases.

"Viņa raksturs palika līdz galam neizprasts," televīzijas kanāla "Sky" dokumentālo filmu sērijā "Race to Perfection" stāsta Brauns. "Es nezinu, vai viņam pašam patika tas iespaids, ko viņš par sevi bija radījis, jo no malas varēja padomāt, ka viņam ir diezgan biedējošs raksturs. Tomēr, tie, kas viņu pazina personīgi, zina, ka patiesībā bija otrādi. Es daudzas reizes iepazīstināju ar viņu cilvēkus, kuri pirms tam domāja, ka Mihaelam ir nicināms un šausmīgs raksturs, bet tiklīdz viņi viņu iepazina, attieksme pilnībā mainījās. Es to piedzīvoju ļoti daudz reižu, jo bija Mihaels, kurš brauca trasē un Mihaels, kurš bija cilvēks ārpus trases. Tiem, kas pret viņu sacentās, bija dažāds viedoklis, bet neviens, kurš ar viņu kopā bija strādājis, nekad nepateica par viņu nevienu sliktu vārdu. Par viņu nebija slikta viedokļa, jo viņš vienmēr spēja iekļauties, bija apņēmīgs un cilvēcīgs. Viņš bija spēcīgs papildinājums jebkurā no komandām, kurās strādāja. Tas, kas noticis tagad, ir traģēdija, bet viņš ir ļoti jauks cilvēks."

Tikmēr tagadējais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods savulaik bija Šūmahera pārstāvētās "Ferrari" komandas vadītājs. Pašlaik viņš ir viens no retajiem, kuram nu jau 51 gadu veco autosporta leģendu ir ļauts apmeklēt viņa mājās. Pirms "Ferrari" komandas 1000. sacīkstēm un viņa dēla Mika Šūmahera kļūšanas par F2 čempionāta līderi, Tods vēlreiz apciemoja Mihaelu.

"Es viņu redzēju pagājušajā nedēļā," intervijā RT sacīja Tods. "Mihaels cīnās. Mēs visi zinām, ka viņš piedzīvoja smagu un neveiksmīgu negadījumu slēpošanas laikā, bet viņam blakus ir apbrīnojama sieva, viņam ir bērni un medmāsas, un varam novēlēt viņam tikai to labāko, tāpat arī viņa ģimenei. Es pats varu vien būt viņam iespējami tuvu līdz brīdim, kad varēšu darīt kaut ko viņa labā un, kad tas notiks, es darīšu."

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Formula 1 news all the time
Inside Racing


Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.