Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Komanda sadursmē vaino Peresu un aizliedz pilotiem savā starpā cīnīties

Juris Grīns
Juris Grīns

Komanda sadursmē vaino Peresu un aizliedz pilotiem savā starpā cīnīties
Okona un Peresa cīņa pirmajā aplī. Foto: Facebook.com/sergioperezf1

"Racing Point Force India" komanda, pēc Singapūras F1 sacīkstēs piedzīvotās sadursmes starp Serhio Peresu un Estebanu Okonu, pilotiem ir aizliegusi turpmāk cīnīties savā starpā.

Pirmajā aplī cīņas karstumā saskārās abu braucēju riteņi, kā rezultātā Okons ietriecās sienā un izstājās. Avārija varēja nenotikt, ja trešajā līkumā Peress komandas biedram būtu atstājis vairāk vietas.

Jau iepriekš abi brīdināti neriskēt ar komandas punktiem, taču tagad "Racing Point Force India" vadītāja Otmara Šafnauera mērs ir pilns.

"Es viņiem šoreiz to neatgādināju, bet varbūt vajadzēja," saka Šafnauers. "Tagad viņi to zina. Ja viņi nespēj cīnīties savā starpā, turpmāk to vairs nedrīkstēs darīt. Estebanam nepietika vietas, Serhio vajadzēja viņam to atstāt, jo viņam bija pietiekoši daudz vietas. Estebans sevi nostādīja tādā situācijā, ka, ja Serhio pavirzītos pa labi, nebūtu vairs kur likties. Bet nevajadzētu tā attiekties pret komandas biedru. Nākamreiz mēs viņiem atgādināsim šos noteikumus, un tas vairs nenotiks."

Tiesneši izskatīja notikušo, bet sodu Peresam nepiešķīra.

"Viņi to uztvēra par sacīkšu incidentu un esmu drošs, ka tāds tas arī būtu, bet tikai tad, ja viņi nebūtu komandas biedri," turpina Šafnauers. "Manā skatījumā, šajā gadījumā komandas intereses ir pirmajā vietā, tāpēc komandas biedram ir jāatstāj vieta. Turklāt viņam bija iespēja to izdarīt. Vēl jāpaskatās ieraksti, bet esmu diezgan drošs, ka Serhio bija pietiekoši daudz brīvas vietas."

Arī Peresam sacensību turpinājums neizvērtās labs, par sadursmi ar "Williams" pilotu Sergeju Sirotkinu viņš arī saņēma sodu, līdz ar to komanda punktus Singapūras ielu trasē neizcīnīja.

Šafnauers piebilst: "Tas ir sāpīgi. Mēs šodien varējām izcīnīt desmit punktus, un tas nozīmētu, ka "McLaren" jau būtu aiz mums."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...