Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Komanda riskēja, jo gribējām uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Komanda riskēja, jo gribējām uzvarēt"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Sebastians Fetels aizstāv "Ferrari" komandas pielietoto riskanto stratēģiju "Formula 1" sacensībās Singapūras ielās, lai gan rezultātā sportists ne tikai nespēja uzvarēt, bet finišēja vien trešais.

Pirmajā aplī Fetels apdzina "Red Bull" pilotu Maksu Verstapenu, un vācietis bija pirmais no līderiem, kurš devās boksos, turklāt uzmontēja straujāk dilstošās ultramīkstās riepas, kamēr galvenie konkurenti pitstopā tika pie mīkstā sastāva riepām. Papildus tam, trasē Fetels atgriezās aiz tobrīd boksos vēl nepabijušā "Racing Point Force India" pārstāvja Serhio Peresa, līdz ar to uz šīs stratēģijas rēķina ne vien nepārspējot "Mercedes" pilotu Lūisu Hamiltonu, bet arī zaudējot pozīciju Verstapenam.

"Es vienmēr aizstāvēšu komandu," saka Fetels, vaicāts par "Ferrari" darbu trasē, kur vienībai tika prognozēta uzvara. "Sacensībās mēs izvēlējāmies mēģināt agresīvu stratēģiju. Kad tā nostrādā, iznākums ir lielisks. Šoreiz tā nenostrādāja. Pietrūka tikai nedaudz. Mēs redzējām iespēju, tāpēc mēģinājām. Sēžot mašīnā, ir grūti visu izkontrolēt, jo daudz ko neredzi."

Pēc pitstopa Fetels arī bija spiests ievērot mierīgāku braukšanas stilu, jo citādi riepas nespētu izturēt visu distanci. Līdz ar to viņš finišēja gandrīz 40 sekundes aiz uzvarētāja Hamiltona.

"Paskatoties deficītu, kas bija finišā, ir skaidrs, ka šajās sacīkstēs nebijām pietiekoši ātri," secina Fetels. "Mums jānoskaidro, kāpēc tā. Lielākajā mērā tie ir lēmumi, ar kādām riepām braukt, cik apļus braukt un tā tālāk. Centāmies iegūt pirmo vietu, bet Lūiss bija pārāk ātrs. Ja mēs nokļūtu priekšā, būtu spējuši kontrolēt tempu, tomēr ne brīdi nenokļuvām priekšā."

Sešus posmus pirms sezonas beigām Fetels ir jau 40 punktus aiz F1 kopvērtējuma līdera Hamiltona, kamēr "Mercedes" tagad ir 37 punktu pārsvars Konstruktoru kausā pār "Ferrari".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...