Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" plāno Grožāna vai Magnusena vietā nolīgt Okonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" plāno Grožāna vai Magnusena vietā nolīgt Okonu
Foto: Haas F1 Team

Amerikāņu F1 komanda "Haas" gatavojas šķirt sadarbību ar vienu no saviem pilotiem, lai uzlabotu izredzes uz augstākiem rezultātiem. Vienības boss Ginters Steiners paziņojis, ka vietā gribētu redzēt Estebanu Okonu.

Okons F1 čempionātā debitēja 2016. gada sezonas vidū "Manor" sastāvā, bet iepriekšējos divus gadus brauca "Force India" (tagad "Racing Point") komandā, regulāri finišējot punktos un pierādot sevi kā vienu no talantīgākajiem jaunajiem braucējiem. Neskatoties uz ātrumu, viņam vieta šogad nevienā no komandām neatradās un sportists pašlaik ir "Mercedes" rezervista statusā.

Nesen "Mercedes" vadītājs Toto Volfs atklāja, ka uz nākamo gadu viņam ir divi kandidāti - tagadējais pilots Valteri Botass, kā arī Okons. Tāpat interesi par Okonu izrādījusi "Haas" vienība.

"Ja ir mazāk, ko zaudēt, ir vērts uzņemties lielāku risku," saka Steiners. "Iepriekšējos gados, kad viņš startēja sacīkstēs, Okons ļoti labi paveica savu darbu. Ja esi prom divus gadus, ir grūtāk dabūt otru iespēju, bet paskatieties uz Daņilu Kvjatu, kurš bija gadu prombūtnē, bet tagad atgriezies un ir diezgan spēcīgs. Izvēloties pilotu, vienmēr ir risks, ja vien viņš nebrauc "Formulā 1" jau ilgu laiku."

Jau trešo gadu pēc kārtas "Haas" sastāvā startē Romēns Grožāns un Kevins Magnusens. Pērn viņi pa abiem komandai atnesa augsto piekto vietu Konstruktoru kausā, bet šogad ar punktu gūšanu tik raženi nesokas un sezonas vidū "Haas" atrodas vien astotajā pozīcijā. Nedaudz augstāki rezultāti ir Magnusenam, kurš sapelnījis 18 punktus, kamēr Grožāna kontā tikai astoņi.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2019-08-17 15:38, pirms 5 gadiem
vairāk runā ka Grožāna dienas F1 ir skaitītas un viņš dosies uz FE

     [+] [-]

, 2019-08-17 16:43, pirms 5 gadiem
Ferrari nav vajadzīgs viņš

     [+] [-]

, 2019-08-17 17:12, pirms 5 gadiem
būtu abi jāatlaiž

     [+] [-]

, 2019-08-17 22:24, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: būtu abi jāatlaiž
Magnusenam nav nevainas, tik mazliet karstasinīgs, kamēr Grožāns jau sāk izlaist gaisu, vairs nespēj pienācīgi konkurēt.