Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Steiners: "Jaunajiem pilotiem būtu vajadzīga "Minardi" komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Steiners: "Jaunajiem pilotiem būtu vajadzīga "Minardi" komanda"
Foto: Minardi

Formulā 1 šobrīd ļoti pietrūkst tādas komandas, kāda savulaik bija "Minardi", jo jaunajiem talantiem vairs praktiski nav iespēju iegūt pieredzi, kas nepieciešama, lai vēlāk tiktu kādā no vadošajām vienībām, uzskata "Haas" vadītājs Ginters Steiners.

"Minardi" komanda Formulā 1 startēja no 1985. līdz 2006. gada, kad to pārņēma kompānija "Red Bull", pārdēvējot par "Toro Rosso" un sāka izmantot savās interesēs. Itālijā bāzētā "Minardi" komanda, lai gan reti guva punktus, tika uzskatīta par jauno pilotu kaltuvi - savas gaitas Formulā 1 tās sastāvā uzsāka Fernando Alonso, Marks Vēbers, Džankarlo Fizikella, Jarno Trulli un daudzi citi. Šobrīd vairs nepastāv arī tādas komandas kā "HRT", "Caterham" un "Manor", kas varēja uzņemoties līdzīgu lomu.

"Galvenā problēma jaunajiem pilotiem ir tā, ka viņiem ir jāpamanās atrasties īstajā laikā un īstajā vietā," atzīst "Haas" komandas vadītājs Steiners. "Neko citu izdarīt nav iespējams, šobrīd nevar pat nopirkt vietu komandā. Kad bija "Minardi" komanda, varbūt viņi nepriecājās, ka ir pēdējie, bet spēja ar to sadzīvot, jo viņu biznesa modelis bija attīstīt pilotus, un tas bija labs biznesa modelis. Līdzīgi kā Daniels Rikjardo 2011. gadā "HRT" komandā - viņš zināja, ka nespēs izdarīt visu, bet varēja iegūt pieredzi, kas šobrīd vairs nav iespējams."

Steiners uzskata, ka vadošās komandas negribīgi pieņem sastāvā sportistus bez iepriekšējas pieredzes Formulā 1, jo nevēlas riskēt, zinot, cik liela atšķirība ir starp šo čempionātu un Formulu 2. "Ferrari" šobrīd veic pārrunas ar "Sauber", mēģinot nodrošināt iespēju pieredzi F1 sacīkstēs gūt saviem attīstības programmas pilotiem Šārlam Leklerkam un Antonio Džovinaci.

"Tādi piloti kā Leklerks un Džovinaci ir ar labu potenciālu," prāto Steiners. "Nākamie labākie piloti nāks no "Ferrari" vai "Mercedes" komandu paspārnes, tomēr viņiem būs grūti iegūt vietu pamatsastāvā. Būtu riskanti Leklerku vai Džovinaci uzreiz sēdināt "Ferrari" formulā, jo starp F2 un F1 ir lielas atšķirības. Varbūt tas nostrādātu, bet pastāv lielāka varbūtība, ka viss noies greizi - tādā gadījumā tiek liktas lielas cerības un nedrīkst pieļaut ne vismazāko kļūdu. Tajā pašā laikā šis sporta veids ir ļoti sarežģīts un piloti bez pieredzes pieļauj kļūdas. Pieredzi nevar nopirkt, tai vajag laiku."

Izmantotie rersursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-17 10:54, pirms 7 gadiem
Protams, mazās komandas (Minardi, HRT, Manor utt.) ļoti palīdz jaunajiem pilotiem (Alonso, Rikardo, Okons utt.). Problēma jau ir lielajās izmaksās. Ja nebūtu tik milzīgas izmaksas, tad F1 apritē mierīgi noturētos Manor, Caterham, HRT. Un lielajām komandām būtu kur sūtīt savus jaunos pilotus, kas būtu izdevīgi abām pusēm: lielajai komandai būtu iespēja pārbaudīt un dot pieredzi kādam jaunam pilotam, bet mazajai komandai būtu kāds talantīgs braucējs un būtu kādas atlaides no lielās komands

     [+] [-]

, 2017-08-17 13:41, pirms 7 gadiem
Nu gan pajokoja. Ļoti pietrūkst kādu 20-30 finansiāli labi nodrošinātu komandu, kuras F1 pilotus meklētu Latvijas kartinga trasēs un neprasītu viņu vecākiem maksāt par riepām un bencīnu.

     [+] [-]

, 2017-08-21 18:48, pirms 7 gadiem
labi ka HAAS nepieskaita pie vājajām