Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rikjardo: "Tik ātra mašīna "Red Bull" komandai pēdējos gados nav bijusi"

Rikjardo: "Tik ātra mašīna "Red Bull" komandai pēdējos gados nav bijusi"
Daniels Rikjardo
Foto: AP/Scanpix

Daniels Rikjardo atzīst, ka "Red Bull" komanda šobrīd ir spēcīgāka nekā pirms citām sezonām, kopš viņš brauc tās sastāvā. Austrālietim šī būs jau piektā sezona austriešu vienības rindās.

Lai gan pēc testos uzstādītajiem rezultātiem grūti prognozēt, kura komanda būs ātrākā, "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons atzina, ka tieši "Red Bull" varētu uzvarēt pirmajos posmos. Tas tādēļ, ka, atšķirībā no citiem, "Red Bull" pirmo būtisko uzlabojumu paketi jaunajai mašīnai gatavojas ieviest jau uz posmu Austrālijā.

"Pavisam noteikti šobrīd esam labāk sagatavojušies sezonai nekā pagājušajā gadā un, iespējams, labāk nekā pirms jebkuras sezonas, kopš braucu šajā komandā," atzīst Rikjardo. "Testos veicām daudz apļus un domāju, ka mašīnas temps nav slikts, lai arī ir dažas lietas, ko jāuzlabo, kas ir normāli. Tagad mums kopumā ir daudz vairāk pārliecības - zinu, ka jau pirmajās sacīkstēs varēšu spiest mašīnu līdz limitam un to pašu var teikt par motoru."

Rikjardo atzīst, ka galvenās konkurentes "Red Bull" vienībai būs divas, taču prognozēt spēku samērus, tāpat kā citi piloti, nespēj: "Redzēsim. Domāju, ka "Ferrari" un "Mercedes" būs ātras, nezinu par citām komandām. Dažas no tām testos parādīja labus rezultātus, līdz ar to sacīkstes Melburnā būs interesantas."

Tāpat sportists neslēpj, ka arī "Red Bull" bijušas dažādas problēmas, taču testos tā ir normāla parādība.

"Bija brīži, kad izskatījāmies spēcīgi, bet bija apļi, kad bija problēmas ar balansējumu," skaidro austrālietis. "Tomēr, ja pavērojam citus, arī pārējām komandām bija gan spēcīgākas epizodes, gan parādījās vājās vietas. Dažreiz ir tā, ka lietas, ko izmēģinām, nedod labumu, taču mūsu gadījumā lielākoties tās tomēr deva pozitīvu pavērsienu. Tas dod cerību. Uz Austrāliju esam sagatavojuši būtiskus uzlabojumus mašīnai, kas varētu palīdzēt mums pabraukt vēl ātrāk."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.